изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 11:16 EET
Делата срещу Петков били за настаняване в общински жилища, хулиганство и мотопистата в Кайлъка    
Новини

София. През 1997 година е било образувано първото дело срещу министъра на вътрешните работи Румен Петков от Окръжната прокуратура в Плевен. Делото е било образувано и водено за престъпление по служба, касаещо реда и начина на настаняване в общински жилища в Плевен. Това съобщи говорителят на Върховна касационна прокуратура (ВКП) Бойко Найденов, предаде репортер на Агенция “Фокус”.



През януари 1999 година прокурор от районната прокуратура в Ловеч е прекратил наказателното производство срещу Петков поради липса на престъпление. Делото е било водено в Ловешкия районен съд, защото се е смятало, че като кмет Румен Петков е можел да окаже натиск на плевенския съд. Няколко месеца по-късно прекратяването на делото е било потвърдено и от ВКП.
Второто дело срещу министъра е също от 1997 година и е за причиняване на екологични щети при изграждането на мотописта в парка Кайлъка в Плевен. Производството е било прекратено от ВКП отново поради липса на престъпление.
Третото дело срещу вътрешния министър също е било образувано през 1997 година и е за самия строеж на мотопистата. През 1999 година делото е прекратено с постановление на прокурор от Ловешката районна прокуратура, отново поради липса на престъпление. През 2001 година постановлението на ловешката районна прокуратура е било потвърдено и от ВКП.
Последното четвърто наказателно производство срещу Петков е било образувано през 1999 година и е водено за хулиганство - възпрепятстване на полицейска проверка във вила на фондация “Кайлъка”. Делото е било прекратено поради придобиването на депутатски имунитет от страна на Румен Петков.
Найденов уточни, че делата са били водени, били са извършени проверки и са били прекратени поради липса на доказателства. Говорителят на прокуратурата не бил запознат с мерките за неотклонеине, които са налагани на Румен Петков по четирите дела.
Степан ХИНДЛИЯН
 


Сходни връзки

Делата срещу Петков били за настаняване в общински жилища, хулиганство и мотопистата в Кайлъка | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди