изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 08:23 EET
Бойко Борисов и Фонд ИГА подписаха Меморандум за съвместни действия при борбата с престъпността    
НовиниСофия. Кметът на София Бойко Борисов и Фонд за превенция на престъпността ИГА подписаха меморандум за съвместни действия при противодействието на престъпността и корупцията, предаде репортер на Агенция “Фокус”.


Целите на меморандума са обединяване на силите на двете подписали го страни за превенция на корупцията и престъпността, защита на обществото и подобряване сигурността на гражданите.
Основните области на сътрудничество са: превенция на младежката престъпност, разработване и реализиране на корекционните-възпитателните програми, реинтерграция на правонарушителите в обществото, развитие на различни форми на социални услуги за правонарушителите и техните семейства, превенция на корупцията и други.
Основните форми на сътрудничество ще се изразяват в: обмен на информация с оглед и във връзка с настоящия меморандум, разработка и изпълнение на съвместни проекти, разработване, експериментиране и внедряване на европейски и световни програми, провеждане на семинари и обучение, развитие на международно сътрудничество с водещи организации и експерти в областта на престъпността и други.
Подписалите меморандума ще определят своите задължения и отговорности чрез последващи споразумения и договорки за конкретни случаи.
Участие при превенцията на престъпността и стартирането на програми за такава превенция, ще вземат и големи страни като САЩ, Холандия и Великобритания.
След подписване на Меморандума, Марина Манолчева - изпълнителен директор на Фонд за превенция на престъпността ИГА благодари на столичния кмет за подкрепата и обеща в най-скоро време да започнат пет програми за превенция на престъпността и корупцията.
Мария СТАЛЯНОВА
 


Сходни връзки

Бойко Борисов и Фонд ИГА подписаха Меморандум за съвместни действия при борбата с престъпността | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.24 секунди