изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 14:10 EEST
КРАНЕВО - ДОМАКИН НА МЕЖДУНАРОДНИЯ ФЕСТИВАЛ "ВЕСЕЛ ВЯТЪР"    
ОбществоКурортното селище Кранево ще бъде домакин на първото издание на международния фестивал за детско творчество "Весел вятър".

Това съобщи за НДТ организаторът от българска страна Севдалина Мавродиева - ръководител на зоналната танцова организация "Алексия". Фестивалът ще се проведе от 26 юни до 3 юли, като заключителният етап ще бъде творчески гала-концерт на победителите във Велико Търново. Организатори са Европейският информационен център във В. Търново и туристическа фирма "АРТ-54". Фестивалът се провежда под патронажа на Посолството на Украйна в София и Генералното консулство на Руската Федерация в Русе. Проявата се явява лятно мероприятие на открит творчески фестивален проект, финансиран от Съвета на Европа.
Участниците ще се представят в няколко жанра - вокален, хореография, инструментален, цирков, театрален и изобразително изкуство. Талантливите деца ще премерят сили в колективни и индивидуални изпълнения в три възрастови групи - до 10 години, от 11 до 14 години и от 15 до 18 години. За изпълненията им ще бъде изградена открита сцена на брега на морето в Кранево. В състава на журито ще влязат представители на културни институции, от композитори, музиканти, певци, театрални деятели, художествени ръководители, представители на медиите. Ще бъдат оценявани актуалността и оригиналността в подбора на репертоара, майсторството и техниката на изпълнение, сценичната култура, костюмите, сценографията, новаторските решения и др.
Разнообразни и изпълнени с емоции ще са съпътстващите прояви на фестивала. Предвидени са парад на участниците - в деня на откриването, дискотеки, лагерен огън, спортни игри, разходка до Албена, плаж. Ще има и майсторски класове, творчески вечери и дискусии. За участниците, получили звание Лауреат на фестивала, е организирана екскурзия до Велико Търново, където са предвидени разходка из Стария град, посещение на крепостта "Царевец" и архитектурно-историческия комплекс "Арбанаси" и др. За останалите участници в конкурса са организирани концерти на открити площадки в Балчик, Албена, Златни пясъци, Варна. НДТ

 


Сходни връзки

КРАНЕВО - ДОМАКИН НА МЕЖДУНАРОДНИЯ ФЕСТИВАЛ "ВЕСЕЛ ВЯТЪР" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди