изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 21:27 EEST
Костов топи сините пред ЕНП    
Политика

Лидерът на Демократи за силна България (ДСБ) Иван Костов излъга Европейската народна партия (ЕНП) за хода на разговорите между десните за издигане на единна дясна кандидатура за президент.



Костов е заявил пред Вилфред Мартенс, че сините блокират преговорите, като отхвърлят всяка предложена от ДСБ номинация за кандидат за държавен глава. Лидерът на партията дори посочил като едно от предложенията Димитър Абаджиев.

По време на преговорите Абаджиев не е бил предлаган на останалите десни партии и не е търсена тяхната подкрепа за неговата кандидатура. Самият Абаджиев заяви пред "Всеки ден", че той е бил един от вариантите, който се е обсъждал в ДСБ, но номинацията му не е била издигана официално. Предложенията на Костов са две - заместникът му Веселин Методиев и адвокат Иван Груйкин. На неформалната среща с Мартенс в Брюксел лидерът на ДСБ е заявил, че Петър Стоянов е виновен за блокирането на преговорите за десен кандидат-президент.

Димитър Абаджиев първо беше предложен от Бойко Борисов, припомни Елеонора Николова от СДС. Тя допълни, че сините са разговаряли с Абаджиев неформално. Той е една много симпатична кандидатура, но ДСБ "никога не е излъчвала г-н Димитър Абаджиев", категорична е Николова.

Главният секретар на БЗНС-Народен съюз Анастасия Мозер твърди, че Абаджиев наистина е бил предложен като номинация от ДСБ във формата ЕНП, но не бил подкрепен "от някои партии", без да уточни кои. Вчера на срещата между Костов, Стоянов, Праматарски и Мозер ДСБ са предложили като номинация кмета на Видин Иван Ценов. Днес лидерът на партията е заявил пред Мартенс, че това предложение също не било подкрепено от сините.

СДС няма свой представител на заседанията на ЕНП в белгийската столица. Самият Петър Стоянов обясни днес в кулоарите на парламента, че не е заминал за Брюксел, защото тези срещи се провеждат регулярно и не са на лидерско ниво. Бях миналата седмица там, заминавам и следващата, коментира той.

Вчера разговорите за десен кандидат за държавен глава коренно промениха хода си. Петър Стоянов обяви покана за среща със столичния кмет Бойко Борисов и част от ръководството на ГЕРБ. Лидерът на СДС инициира и разговор между председателите на осемте десни партии, представени в парламента. Иван Костов пък обвини синия шеф в опит да бламира преговорите, като е отхвърлил всички предложения на ДСБ за кандидат-президент, но не е номинирал никого насреща.

Информацията е на vsekiden.com.

 


Сходни връзки

Костов топи сините пред ЕНП | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди