изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 14:33 EET
Българки работили и живеели в разкритата в Залцбург нелегална фабрика за цигари    
Новини

Българки са работили и живеели в разкритата в Залцбург, Австрия, нелегална фабрика за цигари. Това съобщи Дитер Шпигел, ръководител на митническа полиция в Инсбрук. По неговите думи нашите сънароднички са примамени за работа там с големи заплати, но за сметка на това им е било забранено да напускат сградата, която е била изолирана от околния свят.



Според събраната досега информация, дейността на фабриката е продължила около една година. Машините, използвани за производството на цигари, са работили без прекъсване. Тютюнът за тях е достигнал от Аржентина в Германия, от където с фалшиви документи е прекаран в Залцбург. На хартия тютюнът е бил предназначен за Косово, до където никога не е стигнал. Печатница в Тирол е изработвала фалшивите опаковки и цигарената хартия.

По време на обиските в Австрия са иззети тонове веществени доказателства, сред които и 100 кг злато на кюлчета. Информация за съществуването на нелегалната фабрика в Залцбург е получена в следствие на операция проведена в Германия миналата седмица. Тогава са били разбити две нелегални фабрики за производство на цигари в Кьолн и Кобленц. Според изнесените данни по този случай във Федералната република и в България миналата седмица са направени общо 27 обиска.

Фабриките в Германия и Австрия са работили независимо едни от други, но техните ръководители са били в тясна връзка. Координацията на цялата схема за производството на фалшиви цигари е била перфектна, коментират органите на реда в Австрия. Произвежданите цигари са продавани най-вече в Англия, Франция и Германия, където цените са най-високи.  http://news.bnt.bg

 


Сходни връзки

Българки работили и живеели в разкритата в Залцбург нелегална фабрика за цигари | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди