изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 10:31 EET
Учени работят по клонирането на човешки ембриони    
НовиниАмерикански учени обявиха, че работят по клонирането на човешки ембриони. От тях те трябва да получат стволови клетки, които да бъдат използвани в лечението на тежки заболявания.

Екипът от Харвардския университет е насочил усилията си за създаване на линии от стволови клетки, "специфични" за конкретни болести.
Ембрионалните стволови клетки са "строителния материал" на живота. Те могат да бъдат "отгледани" във всичките им 200 разновидности, които се срещат в човешкия организъм, а после да се използват, за да заместят "дефектиралите" тъкани.

Учените извеждат ядрата от яйцеклетки и ги заменят с нови - от донорски клетки. Продуктът се подлага на химически или електрически заряд. Това е "натискането на спусъка", което дава началото на клетъчно делене. То изгражда ембрион, идентичен с донора на ядрото.

Проектът разчита на частни дарения, поради забраната за федерално финансиране на тази дейност, смятана от мнозина в Съединените щати за престъпно посегателство срещу живота. http://www.btv.bg
 


Сходни връзки

Учени работят по клонирането на човешки ембриони | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди