изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 17:01 EEST
Конелиано влезе в "А" група    
СпортТимът на Конелиано ще играе от следващия сезон в "А" група, след като днес победи с 3:2 отбора на Марица в баража за място в елита. Срещата се игра в Севлиево пред около 200 човека.

Дяков откри резултата в 15-ата минута от дузпа, а пет минути преди почивката Димов си отбеляза автогол. Така Конелиано имаше солиден аванс след първото полувреме. След почивката Марица стигна до изравняване за 2:2 след голове на Петров и Г.Христов. В 86-минута юношата на ЦСКА, който избран за най-добър млад играч в Западната “Б“ група за този сезон, отбеляза победното попадение.

Двата отбора направиха изключително драматичен мач. Още в началото на срещата се видя, че тимът на Конелиано притежава по-големите футболни достойнства. Столичани набързо овладяха центъра на терена и притиснаха пловдивчани в тяхната половина. От своя страна Марица отговаряше с контраатаки. В 15-та минута реферът Генов посочи бялата точка, след като вратаря на Марица Акалски спъна играч на Конелиано и Дяков беше точен за 1:0. Марица се опита да противодейства на натиска на Конелиано, но пловдивчани не можаха да създадат опасни положения. В 34-та минута добра атака на Марица бе спряна от страничния съдя заради несъществуваща засада. В 40-минута след центриране от фаул в наказателното поле на Марица, Димов от състава на пловдивчаните си отбеляза автогол. Така на полувремето Конелиано имаше преднина от два гола за 2:0.

Втората част започна с натиск на Марица и логично момчетата на Николай Киров стигнаха до изравняване. Първо след страхотна атака за Марица, Петров проби от дясно и с плътен шут по тревата прати топката в мрежата на Конелиано за 2:1. В 57-минута пловдивчани пропуснаха чист гол, след като Горгиев излезе сам срещу стража на Конелиано, но Годжев спаси. В 66-та минута Генов отново даде дузпа след като Мекиков от Марица се опита да центрира в наказателното поле на Конелиано, но защитник на софиянци игра с ръка. Г. Христов не сгреши за 2:2.

На стадиона настъпи страхотна драма и двата отбора се изнервиха изключително много. Футболистите на двата тима започнаха да лежат на терена на всеки фаул и по всичко изглеждаше, че ще се стигне до продължения. Не така обаче мислеше Мирослав Манолов, който 4 минути преди края, след центриране от пряк свободен удар на капитана на Конелиано Кирил Дяков, вкара победното попадение с глава. Марица се опита да изравни, но силите не им стигнаха за нищо повече. Без да дава дълго продължение главния съдия Генов даде край на мача и така от следвашия сезон Конелиано ще играе в “А“ група.

КОНЕЛИАНО-МАРИЦА 3:2 (2:0)

1:0 – Дяков (д) 15‘
2:0 – Димов (авт) 40‘
2:1 – Петров 52‘
2:2 – Христов (д) 66‘
3:2 – Манолов – 86‘

Марица: Акалски, Иванов, Крачунов, Банев, Димов, Мекиков, Петров, Георгиев, Апостолов, Г.Христов.
Ст.треньор: Николай Киров

Конелиано: Годжев, Йошев, Христозов, Асенов, Олегов, Атанасов, Горанов, Дяков, Манолов, Василев.
Ст.треньор: Сашо Борисов.

Съдии: Антон Генов, Джугански, Гаврилов.

Зрители: 300

СТЕФАН ХР. ИЛИЕВ

http://www.btv.bg

 


Сходни връзки

Конелиано влезе в "А" група | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Конелиано влезе в "А" група
Автор: Anonymous да 2006-06-08 @ 08:53 EEST
"DOBRUDJA" WLEZE W "A" GRUPA, samo 4e okrajna - towa 6te pi6at dogodina wsi4ki

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди