изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 01:54 EEST
В София отвори врати най-големият търговски център в България    
НовиниСофия. Кметът на София Бойко Борисов откри новия търговски център в столицата - “Mall of Sofia”, предаде репортер на Агенция “Фокус”. На тържествената церемония присъстваха още посланикът на САЩ в България Джон Байърли, председателят на Столичния общински съвет (СОС) Владимир Кисьов, бившият кмет на София Стефан Софиянски, пловдивският градоначалник Иван Чомаков, изпълнителният директор на търговския център Ели Егози.


В приветствените си думи при откриването на центъра, Борисов заяви, че е хубаво, че София вече има такава сграда. Но отбеляза: “Ние като политици трябва да направим така, че хората да имат пари да пазаруват”.
Посланикът на САЩ Джон Байърли заяви, че това е третата голяма американска инвестиция в България тази седмица. Той припомни, че във вторник е присъствал на първата “копка” на ТЕЦ “Марица Изток”, където американската инвестиция е в размер на 1 млрд. евро, а така също и американската фирма “Хюлед Пакард” е открила център, който е предоставил хиляда работни места. Байърли отбеляза, че това е само началото на американските инвестиции у нас.
Председателят на СОС Владимир Кисьов благодари на инвеститорите за този чудесен подарък за София.
Кметът Бойко Борисов получи и символичен ключ на “Mall of Sofia”, с пожеланието да пази ключа така, както пази интересите на софиянци.
“Mall of Sofia” в столицата е най-големият търговски, развлекателен и бизнес център в България. Инвестициите в него възлизат на над 100 млн. лева. Това е и първата инвестиция на американската компания “Дженеръл Електрик” в България.
Центърът заема площ от над 70 000 кв.м. В него се помещават 135 магазини, има и 12 кинозали. Търговският център притежава и подземен паркинг за над 700 коли.
“Mall of Sofia” се намира на кръстовището на бул. “Ал.Стамболийски” и ул.” Опълченска” .
Никола ЛАЛОВ
 


Сходни връзки

В София отвори врати най-големият търговски център в България | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди