изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 10:58 EET
"АКБ ФОРЕСТ" ВДИГА СРЕДНОВЕКОВЕН ЗАМЪК В "РУСАЛКА ЕЛИТ"    
НовиниМинималният размер на инвестицията, която ще направи финансово-индустриалният концерн в туризма по северното Черноморие, възлиза на 30 млн. евро

Собственикът на ваканционно селище "Русалка" Николай Банев, който е и председател на борда на директорите на финансово-индустриалния концерн "АКБ Форест" ХАД, обяви вчера пред журналисти, на нарочна пресконференция, че започва изграждането на ново селище, което ще се намира на територията на т.нар. доскоро "българска зона" в "Русалка". "Идеята ни е да предложим нещо съвсем ново, както и да избягаме от т.нар. предприета форма на туризъм "all inclusive", тъй като богатите туристи са готови дори и 1000 лв. да платят, но да получат това, което искат" - каза Н. Банев и допълни - "Новото селище ще бъде изградено изцяло в средновековен стил, характерен за района. В тази връзка работим съвместно с доскорошния директор на Историческия музей в Каварна Асен Салкин. На територията на бившата българска зона ще бъдат построени 17 едно- и двуетажни вили, като всяка от тях ще има барбекю и джакузи, а някои от вилите ще имат и малки басейни. Отделно на територията на селището ще бъде направен голям басейн, който ще прелива върху скалите. Подобно нещо може да се види на гръцкия остров Санторини. Смятаме да изградим селището с естествени материали - дърво, камък, камъш. Селището ще е категория 4 звезди плюс и ще носи името "Русалка Елит". На мястото на конната база пък ще вдигнем нов хотел като средновековна крепост, който ще носи името Луксор. В него и около него ще се предлагат всички видове забавления, които могат да бъдат намерени в "Сън сити", например. Над 30 млн. евро е минималният размер на инвестицията, като целта ни е "Русалка Елит" да посреща гости през сезон 2007".
"АКБ Форест" гарантират запазването на уникалната природа, тъй като комплексът е заобиколен от три резервата, а и голяма част от неговата територия е обявена за природна забележителност. За целта има предвидена буферна зона над българската зона - 100 м широка ивица по цялото протежение на селището, за да бъде то предпазено от инвеститорски намерения като ветрени генератори, например, добави още Н. Банев.
Концернът ще инвестира и в Каварна, където е собственик на хотел "Монако". На площ от 12 дка ще бъде вдигнат комплекс, който ще е над скалата и ще разполага с възстановителен център, басейн и много други съвременни удобства за туристите. Над 1 млн. лв. са вложените инвестиции в обновения ресторант Таук лиман.
 


Сходни връзки

"АКБ ФОРЕСТ" ВДИГА СРЕДНОВЕКОВЕН ЗАМЪК В "РУСАЛКА ЕЛИТ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди