изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 17:07 EEST
Швеция стъпи накриво срещу Тринидад и Тобаго    
СпортТринидад и Тобаго сътвори първата изненада на Световното първенство по футбол в Германия, завършвайки наравно 0:0 срещу състава на Швеция в мач от група "В", игран в Дортмунд.


Скандинавците играха почти цяло второ полувреме с човек повече, след като Ейвъри Джон от отбора на символичните домакини получи втори жълт картон за груб фаул срещу Вилхелмсон.

Скромният тим от карибските острови съумя да спре нападателната мощ на „трите корони”, водена от звездното трио Хенрик Ларсон – Златан Ибрахимович – Фредерик Люнгберг, независимо че игра 45 минути с човек по-малко. Шведите имаха тотален териториален натиск, но бяха отчаяни от вратаря на символичните домакини Шака Хислоп, който спаси всички опасни положения пред вратата си.

Скандинавците започнаха двубоя изключително нахъсано и само за първите 5 минути имаха 3-4 голови положения. Тринидад и Тобаго от своя страна предпочитаха повече дефанзивни функции. Най-опасните положения бяха пред вратата на карибците, като много добри възможности пропуснаха Златан Ибрахимович и Хенрик Ларсон.

Първото чисто голово положение за шведите бе в 22-ата минута, когато Златан Ибрахимович напредна по десния фланг, центрира успоредно на голлинията, където нахлуващият Хенрик Ларсон като по чудо не успя да засече топката в мрежата.

Тринидад и Тобаго отговори с опит за удар на Стърн Джон, но защитата на "Тре крунур" хладнокръвно се справи с опасността.

До края на полувремето отлични възможности да гол изтърваха Карлос Едуардс от състава на карибците, който нанесе отличен удар от около 25 метра по посока на вратата на Рами Шаабан, отразен с мъка от вратаря и Ларсон, Вилхелмсон и Ибрахимович от Швеция.

Вторите 45 минути започнаха с атака на скандинавците, спряна с грубо нарушение на Ейвъри Джон от състава на Тринидад и Тобаго срещу Кристиян Вилхелмсон. Защитникът на островитяните вече имаше един жълт картон и по този начин остави съотборниците си с човек по-малко срещу налитащите шведи още в началото на второто полувреме.

В 50-ата минута Фреди Люнгберг пробва да премине през цялата защита на Тринидад и Тобаго, но опитът му бе неуспешен.

Десет минути по-късно Корнъл Глен изпусна най-чистото положение за Тринидад, след като изстрелът му тупна на горната греда и излезе в аут.

В следващата атака Златан Ибрахимович получи топката в малкото наказателно поле, спря на гърди и от три метра стреля много силно към вратата, където Шака Хислоп спаси сигурен гол.

Тоталният натиск на скандинавците до края на двубоя така и не доведе до гол, а резервата Маркус Албак се превърна в пълно разочарование за шведите, след като изпусна най-чистите положения за "трите корони".

За играч на мача на ФИФА бе избран нападателят на Тринидад и  ТобагоДуайт Йорк.

http://topsport.ibox.bg

 


Сходни връзки

Швеция стъпи накриво срещу Тринидад и Тобаго | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди