изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:49 EET
25 МИЛИОНА ЛЕВА ИНВЕСТИЦИИ В ПЕРЛАТА НА БЪЛГАРСКОТО ЧЕРНОМОРИЕ    
Туризъм За новия туристически сезон през 2007 г. Албена планира инвестиции в размер на 25 млн. лева, заяви пред журналисти изпълнителният директор на "Албена" АД Красимир Станев. Тази есен ще бъде завършена втората част на хотел "Фламинго" с топла връзка с балнеологията на хотел "Добруджа", ще бъде построено ново тяло на хотел "Добротица", ще се изгради нов хотел на мястото на "Доростор", а през есента на 2007 г. започва реконструкцията на хотел "Добруджа".

 "Албена" АД има инвестиционен план за над 100 млн. лева в Приморско, каза още К. Станев и допълни, че там тя е спряна вече 2 години заради спорове за собствеността на земята.

В момента курортът е запълнен 80 на сто на база хотелите, които работят. Броят на туристите е 11 000. В сравнение със същия период на миналата година, се отчита спад със 7 - 8 процента. "Тази година големият печеливш е Испания. Очакваният ръст туристи в сравнение с миналата година е 45 %. Сега Испания е прибрала основния туристопоток на Европа и капацитетът й е запълнен на 100 процента", каза Станев. За него основните проблеми в Албена са проститутките и трафика на коли. "Особено през юли и август колите са в пъти повече, отколкото трябва да бъдат и създават безпокойство у туристите" - добави още изпълнителният директор. За да се намали автомобилния поток и се осигури спокойствието на гостите, ръководството на курорта е въвело ограничителен режим за служителите си, които нямат право да паркират личните си автомобили в курорта и пред хотелите, а само в началото на комплекса. Като друг проблем К. Станев посочи липсата на закон за проституцията. "Проститутките са ни най-големият проблем. Не можем да ги изгоним от курорта, защото си имат паспорти. Няма и закон, по силата на който да ограничим периметъра на тяхната дейност. Всеки ден има огромни оплаквания от тях, в много отношения проститутките са доста агресивни", коментира изпълнителният директор на "Албена".

Румънският пазар е изключително перспективен и с възможност за увеличаване броя на туристите с по няколко пъти на година. Албена има реклама в северната ни съседка за над 150 000 лева и работи вече със 7 туроператори. "Мамая ни бие в някои отношения. Там е по-добре организиран трафикът - влиза се и се излиза контролирано, курортът е чист, разполага с модерен вътрешен транспорт под формата на лифтове. Нашите предимства са, че цените са по-евтини, обслужването е по-добро, пък и в крайна сметка една Мамая не може да поеме 20-милионна Румъния", обясни Станев. НДТ

 


Сходни връзки

25 МИЛИОНА ЛЕВА ИНВЕСТИЦИИ В ПЕРЛАТА НА БЪЛГАРСКОТО ЧЕРНОМОРИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.42 секунди