изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 10:34 EEST
ДОБРИЧ БЕ ДОМАКИН НА ПРАЗНИК НА ХЛЯБА    
ОбществоХлебопроизводители и сладкари представиха майсторлъка си в изложба. Ивелина Стаматова от Добрич спечели първо място в конкурса "Най-добър млад сладкар"

 

С разнообразни прояви в петък и събота в Добрич се проведе седмият Национален събор на хляба. Патрон бе кметът Детелина Николова, на събитието присъстваха генералният консул на Русия във Варна Анатолий Щелкунов, съветникът на президента по селскостопанските въпроси Ибрахим Касимов, председателят на Федерацията на хлебопроизводителите и сладкарите Димитър Людиев, делегация от Констанца и др.
В събота проявите започнаха с водосвет в храм "Свети Георги", отслужен от негово високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Кирил. Дядо Владика освети знамената на Регионалните съюзи на хлебопроизводителите. Участниците в Националния събор на хляба проведоха шествие в центъра на Добрич. В АЕМО "Старият Добрич" групата за автентичен фолклор "Извор" при читалище "Дора Габе" в с. Дъбовик с ръководител Стоянка Първева представи обичая "Плетене на брада". Музикален поздрав към гостите и участниците в събора отправи детски гайдарски оркестър  към читалище "Светлина" в Генерал Тошево с ръководител Георги Дяков.
Обредни хлябове, омесени и украсени от изкусните ръце на хлебопроизводители от Добруджа, както и невероятни сладкарски произведения, бяха представени в изложба във фоайето на зала "Добрич". В рамките на събора се проведоха и конкурси "Най-добър млад хлебар" и "Най-добър млад сладкар". Участие в надпреварата взеха възпитаници на седем професионални гимназии от България. За най-добър млад хлебар бе обявене Анита Павлова от Кюстендил. Ивелина Стаматова от Професионалната гимназия по туризъм в Добрич спечели първо място в конкурса "Най-добър млад сладкар". Празникът завърши с музикални поздрави от ансамбъл "Добруджа" с главен художествен ръководител Стоян Господинов. НДТ

 


Сходни връзки

ДОБРИЧ БЕ ДОМАКИН НА ПРАЗНИК НА ХЛЯБА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди