изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 07:26 EET
БИВШИЯТ МАЙСТОР НА ЗАКУСКИ В "ДОБРУДЖАНСКИ ХЛЯБ" В. ПОЛИМЕНОВ ОБЯВИ БЕЗСРОЧНА ГЛАДНА СТАЧКА    
НовиниТой е подкрепен от още 8 души стачен комитет, които са готови да обявят щафетна гладна стачка

Бившият майстор на закуски в "Добруджански хляб" АД Васил Полименов от вчера започна гладна стачка. Полименов е подкрепен от още свои колеги, които също са бивши вече работници на завода. Стачният комитет наброява 8 души - все бивши работници на завода. "Ние всички участвахме в създаването на работническо-мениджърското дружество. Готови сме да подкрепим В. Полименов, като обявим щафетна гладна стачка. От общо 130-те души, участвали при учредяването на РМД-то, в момента на работа в завода са около 32-ма" - каза пред репортер на НДТ Софка Дойнова, която има 30 г. стаж във фирмата. "Водих дела за уволнението си, които спечелих на три инстанции, в това число и пред Върховен съд. Явих се в 8 часа в завода, но по разпореждане на г-жа Малева ме държаха до 15 часа навън, дори извън портала" - разказа още С. Дойнова.
Исканията на бившите работници на фирмата са на първо място за среща с изпълнителния директор на фирмата Дора Малева, както и за свикване на Общо събрание на акционерите, на което да бъде обяснено финансовото състояние на дружеството. Според екс-главния счетоводител на фирмата Йорданка Николова, която е работила 17 г. там, изнесената информация в сайта на дружеството за финансовото състояние буди притеснение. "Защо не се публикуват актуални баланси. Последният, който може да бъде видян на сайта на дружеството, е за 2004 г. Ако той е верен, там е записано, че печалбата е в размер на 120 хил. лв., при размер на същата през 2001 г. - 1 200 хил. лв. Спадът й е 9 пъти за тези три години, къде тогава са инвестициите, за които се говори от г-жа Малева. В същия балансов отчет няма отчислени данъци за печалба. Приходите за периода 2001 - 2004 г. са едни и същи, а се говори за инвестиции. 2.5 пъти повече е размерът на задълженията спрямо собствения капитал. Дружеството има 12 млн. лв. активи и 14 млн. лв. заеми, по които годишно се плащат 800 хил. лв. лихви. В одитния доклад, заверен за 2004 г., има индикация за несъбрани вземания в размер на 815 хил. лв. Питам - има ли писма за тях, каква е практиката за утвърждаването, кой стои зад тези вземания. Защо, след като се казва, че няма проблеми, община град Добрич иска да продаде своя дял акции в завода?" - каза Й. Николова. Бившите работници на завода добавиха още, че според извадка от НОИ, средната работна заплата в хлебозавода е паднала спрямо 2000 г. близо 2 пъти. Според данните, с които разполагат, през 2000 г. средната заплата е била 581.90 лв., а през 2004 е 356.88 лв.
Полименов и колегите му заявиха, че ще стоят в центъра на града и ще събират подписи в своя подкрепа до разрешаването на проблема - изплащане на дивидент и обяснение от страна на ръководството на фирмата.
Потърсихме за коментар изпълнителния директор на завода Дора Малева, която пред репортер на вестника каза: "Твърденията на бившите работници на фирмата са неверни. Ако имат съмнения относно балансите на дружеството, то ние имаме фирма одитор, която заверява одитния доклад".
 


Сходни връзки

БИВШИЯТ МАЙСТОР НА ЗАКУСКИ В "ДОБРУДЖАНСКИ ХЛЯБ" В. ПОЛИМЕНОВ ОБЯВИ БЕЗСРОЧНА ГЛАДНА СТАЧКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди