изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:47 EEST
ДИНЧЕР ХАДЖИЕВ ПРЕДСТАВИ ОБЛАСТТА ПРЕД КИТАЙСКА ДЕЛЕГАЦИЯ    
ОбществоОбластният управител Динчер Хаджиев, зам.-областният управител на Варна Иван Стаматов и зам.-кметът на община Варна доц. Корновски посрещнаха китайска делегация, водена от Лий Чанчун, постоянен член на Политбюро на ЦК на ККП, съобщиха от пресцентъра на областна управа.

 Сред китайските гости бяха министърът на културата на Китай Сун Дзя Джен, генералният директор на държавната администрация на радиото, киното и телевизията Ван Тайхуа и генералният директор на генералната администрация на пресата и публикациите Лун Син Мин и др.
 На проведената работна среща във Варна бе направена презентация на двете области - Добрич и Варна. Лий Чанчун, който е пети в държавната йерархия на Китай, прояви голям интерес към възможностите на летище Варна и развитието на морския туризъм у нас. Динчер Хаджиев сподели, че област Добрич има сключено споразумение за партньорство с провинция Цинхай и изрази надежда за задълбочаване на сътрудничеството между двете страни. Областният управител подчерта, че на територията на областта се намира Перлата на българското Черноморие - Албена, курорт, който би заинтригувал китайските туристи. Гостите приеха поканата да посетят курортния комплекс, въпреки натоварената си програма. След посещението на Ботаническата градина в Балчик и етнографския комплекс „Лоза" в балчишкото село Соколово, те се разходиха по бреговата ивица на Албена.
На официалната вечеря и двете страни заявиха готовността си за развиване и обогатяване на традиционното приятелство между двата народа, като по-често си гостуват. НДТ


 

 


Сходни връзки

ДИНЧЕР ХАДЖИЕВ ПРЕДСТАВИ ОБЛАСТТА ПРЕД КИТАЙСКА ДЕЛЕГАЦИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди