изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:58 EET
В ДОБРИЧ ОТКРИХА ШАХМАТЕН ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР, КОЙТО НОСИ ИМЕТО НА ВЕСЕЛИН ТОПАЛОВ    
Спорт

В Добрич бе открит шахматен информационен център, който носи името на световния шампион Веселин Топалов. Той се намира в Центъра за ученическо, техническо и научно творчество.



На тържеството присъства и делегация от Москва, водена от Владимир Калибердин. Под звуците на химните на България и Русия бяха издигнати националните флагове на двете държави. Веднага след откриването се проведе двустранна среща на 16 дъски между шахматисти от Добрич и руската столица. Отборите бяха сформирани от по 8 момчета и 8 момичета. Честта на добричката школа защитаваха Даниел Карадалиев, Димитрин Николаев, Емил Тодоров, Атанас Атанасов, Светослав Николов, Радослав Петковски, Георги Цонев, Християн Минчев, Радосвета Симеонова, Мила Илкова, Петя Златева, Мелек Нури, Рьоне Амер, Мария Колева, Павлина Бориславова и Елена Иванова.

На официалното откриване зам.-кметът на Общината Ваня Балчева пожела на всички деца в шахматния информационен център да тръгнат по стъпките на Веселин Топалов, а самата школа в Добрич да се превърне в ковачница на шампиони. На церемонията присъстваха още председателят на спортната комисия към Общинския съвет Йордан Йорданов, председателят на Движение "Русофили" Михаил Христов, началникът на отдел "Образование и култура" Нейчо Нейчев и Борис Спасов, също представител на кметството.

Както вече ви информирахме шахматният информационен център в Добрич носи името на Веселин Топалов, тъй като именно в нашия град той постигна първата си републиканска титла. Капитанът на националният отбор на България по шахмат Кирил Георгиев пък е поздравил добричлии за откриването на залата, която ще носи името на Топалов и е обещал, че ще присъства на предстоящия турнир в Балчик. НДТ

 


Сходни връзки

В ДОБРИЧ ОТКРИХА ШАХМАТЕН ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР, КОЙТО НОСИ ИМЕТО НА ВЕСЕЛИН ТОПАЛОВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди