изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 07:13 EET
БЛИЗКИ НА ЗАГИНАЛИ И ПОСТРАДАЛИ ПРИ КАТАСТРОФА ИСКАТ 920 000 ЛЕВА ОТ БРИТАНЕЦ    
Новини

49-годишният Алън Тейд получи условна присъда от 2 години с 4-годишен изпитателен срок. Съдът му отне свидетелството за управление на МПС за две години

 



920 000 лева достигна сумата, която роднини на тримата загинали и пострадали в катастрофата между селата Орляк и Жегларци искат като обезщетение от англичанина Алън Дилейни Тейд. До вчера кръвнината бе 670 000 лева, но към исковете се присъединиха още двама ищци с трима потърпевши. Майка поиска за травми на децата си по 100 000 лева, а Демир Антонов оцени главоболията си на 50 бона, след полученото сътресение.

Окръжният съд вчера одобри  споразумение между страните и прокуратурата, в което британецът признава вината си. Той получи условна присъда от 2 години лишаване от свобода с 4 години изпитателен срок. Две години ще остане без свидетелството си за управление на МПС, както и ще поеме разноските по делото.

Гражданските искове на роднини на загинали и пострадали при зверската катастрофа преди близо 2 години ще бъдат разгледани в друг процес. Тейд имал застраховка гражданска отговорност за 480 000 лева в "Лев Инс", която се очаква да покрие част от исканата кръвнина. Тепърва обаче магистратите ще трябва да решат на каква стойност да бъде обезщетението. 

 НДТ припомня, че 49-годишният Тейд бе съден, след като причини зверска катастрофа. Инцидентът стана на 24 август 2005 г. между селата Жегларци и Орляк. Първоначалният удар е бил между “Фиат Барчета”, управляван от Тейд и “ВАЗ 2103”. Причината за настъпване на произшествието е навлизане в платното за насрещно движение на Фиата, в следствие на което автомобилите се удрят челно.  Британецът се вряза с колата си в колоната на ромска сватба. Секунди по-късно движещото се след лек автомобил ВАЗ, “БМВ” се удря в задната част на автомобила. В следствие на удара и трите автомобила напуснаха пътното платно, преобърнаха се в канавката и се запалиха. Само бързата намеса на пътниците от третия автомобил и помощта от британския гражданин, предотвратиха изгарянето на пътниците от преобърнатия ВАЗ, които бяха най-пострадали от произшествието и безпомощни да се измъкнат сами от горящия автомобил. Минути по-късно от автомобилите остана само нажежена купчина желязо. От високата температура  се разтопиха дори регистрационните табели на автомобилите. В следствие на произшествието бе причинена смъртта на трима граждани: водачът на лекия автомобил ВАЗ – 57-годишен мъж от с. Орляк, загива на място, пътникът на предна дясна седалка – 35-годишен мъж от гр. Тервел, почива по пътя за болницата в гр. Тервел, возещото се на задната седалка момиченце на 1 година и 4 месеца от с. Карапелит, което почива по пътя за ЦСМП гр. Добрич. Тежко ранени в това произшествие са още седем граждани, между които и две деца, съответно на 10 и 12 години.

Причината за големия брой пострадали в произшествието бе претоварването на автомобил ВАЗ, в който се возиха 8 души. Двамата мъже на предните седалки не са ползвали обезопасителни колани и това е коствало живота им. На задната седалка са се возили три жени и три деца.

Водачът и пътникът на Фиата са били с обезопасителни колани, което е запазило живота им и нараняванията им са сравнително леки и без опасност за живота.

Алън Тейд имаше фирма за недвижими имоти във варненското село Николаевка. Партньори във фирмата му бяха съпругата му и 19-годишният им син Андрю. Англичаните изкупуваха недвижими имоти в Добричка област и строяха къщи и хотели. НДТ

 


Сходни връзки

БЛИЗКИ НА ЗАГИНАЛИ И ПОСТРАДАЛИ ПРИ КАТАСТРОФА ИСКАТ 920 000 ЛЕВА ОТ БРИТАНЕЦ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди