изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 08:50 EET
ЧЕРВЕНИ ПРОТЕЖЕТА: Филчев напуснал България    
НовиниБившият главен прокурор Никола Филчев напусна България. Малко след 10 ч. тази сутрин той отпътува за Турция. Най-вероятно оттам ще продължи към Казахстан, където трябва да заеме поста посланик на България.


Тази сутрин Никола Филчев е отпътувал за Турция с полет на турските авиолинии в 10,50 ч. за Истанбул. Утре е съдебното заседание по делото “Бръмбаргейт” за подслушвателните устройства в дома на Филчев. Заради неявяването му да даде показания като свидетел по него, съдът го даде на МВР за издирване, а на предишното заседание постанови да бъде доведен принудително под конвой в съдебната зала от съдебна охрана.

Служители на Съдебна охрана са го хванали тази сутрин на летището преди полета за Турция, но тъй като делото е утре, а той е само свидетел, няма законово основание той да бъде задържан за 24 часа до съдебното заседание. Така Филчев е напуснал безпрепятствено България. Ако утре той не се върне от Истанбул специално за заседанието на военния съд, най-вероятно ще му бъде наложена нова глоба от 500 лв. за неявяването и ще бъде обявен за общодържавно издирване.

Освен това ще бъде разпоредено на министъра на външните работи, който вече е сключил с Филчев трудов договор и се явява негов работодател, да осигури присъствието му за следващото съдебно заседание.

Информацията е на Дарик радио.
 


Сходни връзки

ЧЕРВЕНИ ПРОТЕЖЕТА: Филчев напуснал България | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди