изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 17:51 EEST
Капон: Върху парите на депутатите за ползване на сътрудници не се плащат данъци    
ПарламентПарите, които получават депутатите за ползване на услугите на сътрудници и консултации не се отчитат и върху тях не се плаща данъци. Това обясни независимият депутат Мария Капон.


Според правилника на Народното събрание, Парламентът поема допълнителни разходи на депутатите и на парламентарните групи в размер на 2/3 от основното месечно възнаграждение на народните представители. Сумата се предоставя на парламентарните групи, които определят начина на разпределението й. Тези средства са предназначени за ползване на услугите на асистенти, експертизи и други дейности.

Мария Капон обясни, че е отправила питане към Националната агенция по приходите как може да отчита тези средства и от там са й отговорили, че може да се регистрира по БУЛСТАТ като работодател. За миналия месец средно депутатите са получили по 700 лева за сътрудници, а за година тези средства, които на практика не се отчитат, възлизат на близо 2 милиона лева.

Капон обясни, че е предоставила становището на Агенцията по приходите, в което е отбелязано, че трябва да се премине от неотчетност към отчетност, на експертния съвет към председателя на Народното събрание Георги Пирински, който подготвя промени в Правилника на парламента.

Информацията е на БГНЕС.

 


Сходни връзки

Капон: Върху парите на депутатите за ползване на сътрудници не се плащат данъци | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди