изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 20:06 EEST
ЕДИНСТВЕНАТА ЖЕНА В БЪЛГАРИЯ С ИМЕТО ГЕРМАНИЯ ЖИВЕЕ В ДОБРИЧ    
Любопитно  Eдинствената жена в България, която носи името на страната - домакин на Световното първенство по футбол – Германия, живее в Добрич, установи НДТ. Това е 78-годишната Германия Костова Коджаколевска, която е родом от гръцкото село Плати. Тя е кръстена на светията Герман и от 1962 година живее в България.

„Все ме питат защо се казвам Германия. Нямам нищо общо със страната Германия. Напротив, аз и родителите ми сме от Гърция, където има много жени, които носят името Германия. Знам, че в момента има Световно първенство по футбол, но не се вълнувам от мачове” - сподели г-жа Коджаколевска, която бе открита от екипа ни в апартамента си в жк „Дружба” 2.

В страната ни има и други дами, които носят имена на държави, които участват в шампионата на планетата. 21 са жените, които се казват Аржентина. Една от тях е 57-годишната добричлийка Аржентина Николова. Кръстникът й е бил румънец и решил да й даде името на неговата по-малка сестра. Името означава сребра и идва от думата арджентум – сребро. „Гледам футбол, когато имам време. През 1994 година на мача България – Аржентина, държах за нашите. Тогава всички ме питаха за кого съм. Естествено, че казвах, че съм за България. Гледам футбол със съпруга си и с дъщеря си, но и те не са запалени фенове” – заяви Аржентина Николова, която работи в Данъчното в Добрич. От нея разбрахме, че в страната ни има и други Аржентини. Предимно в районите Силистра и Тутракан, както и в София и Пазарджик. Повече жени с такова име имало в Румъния.

Жителка на столицата носи името Италия, а в регистрите срещнахме още, че има и името Украйна. Най-много са дамите, които се казват Гана. С това име са 3771 жени в България, като 114 живеят в Добричка област. НДТ

 


Сходни връзки

ЕДИНСТВЕНАТА ЖЕНА В БЪЛГАРИЯ С ИМЕТО ГЕРМАНИЯ ЖИВЕЕ В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди