изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 15:30 EEST
В. "Янтра днес", Велико Търново: Още двама задържани за обира в музея    
Ред и сигурностВелико Търново. Обявеният за общодържавно издирване във връзка с обира в Регионалния исторически музей силистренец Ивайло Динев се предаде сам в търновската полиция вчера. Мъжът се появил в града около 14 ч. Пред криминалистите той излязъл с версията, че е дошъл да попита защо го търсят ­ нещо, което бил разбрал от вестниците.

Въпреки твърденията на Динев, че изобщо няма представа за какво е издирван, белезниците щракнали около китките му. Най-вероятно той няма да е клиент на адвоката Диан Попов, който защитава другия задържан по случая силистренец Емил Георгиев. Предалият се мъж довел със себе си юрист от русенската адвокатска колегия. Българската полиция все още издирва Емил Енчев, който е родом от павликенското село Долна Липница, но живее в Силистра.
Миналата нощ е бил задържан и друг мъж, свързан с крупния обир на музейния трезор. 47-годишният Марин М. е бил закопчан на влизане в страната след престой в чужбина. В частния дом на мъжа, който живее в Димитровград, са били намерени старинни монети. Има данни, че те са от търновския музей, научи “Янтра ДНЕС”. От пресцентъра на ГД “Полиция” отказаха подробности по случая.
Четирима души в момента са с постоянен арест във В. Търново заради обира на старинни съкровища. Освен Емил Георгиев от Силистра, Апелативният съд остави зад решетките търновците Светлозар Марков, Мариян Райков-Черния и Николай Николов. Първоначално в старата столица бе задържан и съименник на предалия се Динев, който бе пуснат, след като свидетел посочи грешката. http://www.focus-news.net

 


Сходни връзки

В. "Янтра днес", Велико Търново: Още двама задържани за обира в музея | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди