изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 10:54 EEST
ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ: СКАНДАЛЪТ С ФИЛЧЕВ Е ИЗКУСТВЕН И СТРОГО ПЕРСОНИФИЦИРАН    
Общество  Скандалът с Филчев е измислен, изкуствен и строго персонифициран. Това каза вчера в Тервел президентът на България Георги Първанов.

 Аз мисля, че трябва да чуем гласа на обикновените хора, тук никой не пита за скандали. Крайно време е държавниците, политиците да се обърнат с лице към проблемите на обикновените хора, допълни държавният глава. На възрастни хора от Тервел той каза, че се очакват добри новини за пенсиите. На база на анализ на изявленията на правителството и в частност на министъра на социалната политика имам основание да очаквам, че ще има добри решения, решения, които отдавна възрастните хора в България очакват. И то не символични решения, изрази увереността си пред журналисти Георги Първанов.
Визитата на държавния глава в Тервел бе по повод направата на първа копка на благоустройствените мероприятия на кв. "Изгрев"., които са на стойност 567 000 лева. Георги Първанов поздрави общината и лично кмета Живко Георгиев, че са успели да намерят парите без да се оплакват. "Искайте, г-н кмете, от централната власт, защото искате за децата на Тервел, за децата на България" - призова президентът. Той допълни, че е в добруджанския град, за да се разбере, че се е хванал да оправя не само големите градове - като София, Стара Загора, но и по-малките.
Крайният срок за благоустройствените мероприятия в кв. "Изгрев" е 30 октомври, съобщи кметът Живко Георгиев. През последните 15 - след построяването на последния блок, там не е правено нищо. Ще бъде благоустроен целият квартал - ще бъдат изградени улици, каквито в момента липсват, тротоарни настилки, места за сметосъбиране, рампи за хора с увреждания, ще бъдат озеленени тревни площи и ще се изгради детска площадка. В квартала в жилищни блокове живеят около 1 270 души. Кметът Живко Георгиев обеща на 30 ноември там да тракат дамски токчета.
По време на визитата си в Тервел президентът Георги Първанов заедно с 30 деца с наклонности по история учреди клуб "Съхрани българското". В България има няколко хиляди паметници в името на свободата и независимостта. Необходимо е тяхното описване и социализация, за да може всеки от нас - млад или стар, да се гордее с тях, каза президентът пред децата. Той допълни, че силният туризъм се прави с много митове и легенди и посочи за пример Гърция. 

Мариела БОНЧЕВА

 


Сходни връзки

ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ: СКАНДАЛЪТ С ФИЛЧЕВ Е ИЗКУСТВЕН И СТРОГО ПЕРСОНИФИЦИРАН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди