изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 21:37 EEST
Сред обвиненията, отправени към Виктор Емануил, е ходатайстване за получаване на държавни поръчки в България    
По светаРим/София. Сред обвиненията, повдигнати срещу наследника на последния италиански монарх Виктор Емануил, е “ходатайстване с цел получаване на държавни поръчки в сектора на здравеопазването и телекомуникациите в Република България”, пише италианският ежедневник “Кориере де ла Сера”.


Според информация на изданието, в хода на разследването на дейностите на Виктор Емануил е установено, че той, заедно с пребиваващия в Австрия бизнесмен Пиерпаоло Черани са обещали на бившия български премиер Симеон Сакскобургготски (и роднина на Савойския принц, припомня изданието, бел. ред. ) “пари и други облаги”.
В прихванат от полицията телефонен разговор Черани казва, че е “финансирал предизборната кампания на Симеон Сакскобургготски до степен да поема издръжките на пътуванията на прочутия държавник и неговите министри”. От разговора става ясно, че Симеон Сакскобургготски е щял да “гарантира на Черани и Виктор Емануил да получат поръчката за изграждането на болничен комплекс в България”.
Според информация на следствието, на 25 юни миналата година Черани е предоставил на Симеон Сакскобургготски “известна сума пари”, пише още “Кориере де ла Сера”. 

“Ла Република”: Виктор Емануил в затвора, ще бъде разпитан във вторник
17 юни 2006 | 15:47 | Агенция "Фокус"
Рим. Наследникът на последния италиански крал Умберто Втори Виктор Емануил е бил арестуван късно снощи при специална операция на полицията в град Потенца, по обвинение в пране на пари, корупция, измами и облагодетелстване от проституция, пише престижния италиански ежедневник “Ла Република”.
Виктор Емануил е задържан в единична килия, отделно от общия контингент в ареста на полицията в Потенца, уточнява изданието
Говорител на сина на Виктор Емануил, Емануел Филиберто, Бруно ди Торнафорте е заявил, че задържаният “се чувства добре, но разбираемо е разтърсен от задържането си”
“Опитваме се да осигурим необходимите лекарства за белодробните проблеми от които страда наследникът на последния италиански монарх. Получихме гаранции от властите, че при нужда ще бъде преместен в болница”, е заявил пред “Ла Република” говорителят.
Съдията на предварителното разследване Алберто Януци е насрочил за вторник първия разпит на Виктор Емануил.
От името на Емануел Филиберто говорителят е заявил, че синът на Виктор Емануил “остро осъжда ареста”
“Неприемливо е да арестуват някого и да го разпитват само за това че е живял зад граница. Вярвам в безпристрастността на съдебните власти Познавам баща си сигурен съм че е невинен и надявам в най-скоро време случаят да бъде изяснен”, е заявил синът на кралския наследник.
Наследникът на последния италиански крал Умберто Втори Виктор Емануил е бил задържан за пране на пари и склоняване към проституция
17 юни 2006 | 14:49 | Агенция "Фокус"
Рим/Потенца. Наследникът на последния италиански крал Умберто Втори Виктор Емануил е задържан в рамките на разследване за пране на пари и склоняване към проституция, пише днес италианският ежедневник “Корриере де ла Сера”. Наследникът на последния италиански монарх е бил задържан в град Потенца вчера при специална операция срещу престъпна група, занимавала се с пране на пари и склоняване към проституция. Заедно с него са задържани още 12 души.
“Корриере де ла Сера” съобщава, че Виктор Емануил ще бъде разпитан следващата седмица.
Друг италиански ежедневник “Ла Стампа” коментира, че следователите очакват завръщането в Италия на сина на Виктор Емануил – Емануел Филиберто, за когото се предполага, че също е замесен в престъпните дейности. Според следователите принцът е имал контакти с мафията.

 http://www.focus-news.net/

 


Сходни връзки

Сред обвиненията, отправени към Виктор Емануил, е ходатайстване за получаване на държавни поръчки в България | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.16 секунди