изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 22:57 EEST
Италиански принц е арестуван за корупция    
По света

Италианският принц Виктор Емануел Савойски беше арестуван за "съучастничество с престъпници с цел корупция и печалби от проституция", съобщи италианската агенция АНСА. Още 12 души са арестувани във връзка със същото разследване. Виктор Емануел е единствен син на последния крал на Италия Умберто Втори.



  Виктор Емануел Савойски беше арестуван в селището Варена, в близост до границата с Швейцария. Той е арестуван по заповед на съда в Потенца, който го разследва за трафик на електронни игрални автомати и наемане на проститутки, сочат сведенията на италианската агенция АНСА. Още 12 души са арестувани или оставени под домашен арест във връзка със същото разследване. Сред тях са говорителят на бившия италиански министър на външните работи Джанфранко Фини - Салваторе Сотиле, трима арендатори на игрални зали в Месина, Сицилия и кметът на Кампионе д'Италия Роберто Салмоираги.

Един от магистратите, които трябваше да подпишат заповедите за арест, Арберто Януци, заяви, че се касае за "много деликатно разследване, което се води от повече от две години". "Надявам се, че прокурорът е сигурен в своите обвинения, в противен случай, това ще е последният път, когато прави нещо", заяви принцът, който е съпруг на френската актриса Клотилд Куро.

Виктор Емануел е единствен син на последния крал на Италия Умберто Втори, царувал от май до юни 1946 г. преди Италия да стане република. Арестуваният принц е внук на Виктор Емануел Трети, който царува от 1900 до 1946 г. Принцът има официално право от март 2003 г. да се върне в Италия след 56-годишно изгнание, наложено на семейството за сътрудничеството на крал Виктор Емануел Трети с фашисткия режим на диктатора Бенито Мусолини. През юли 2002 г. италианският парламент отмени конституционната бариера, която не позволяваше връщането на мъжете наследници на Савойската фамилия.

69-годишният Виктор Емануел вече е имал сериозни сблъсъци с правосъдието в миналото. През 1978 г. той е арестуван в Корсика след като при свада стреля с ловна пушка срещу германски младеж, който по-късно умира. През ноември 1991 г. принцът е оправдан по обвинението за даване на "смъртоносни изстрели", но е осъден условно на 6 месеца затвор за притежание и носене на оръжие. Смята се, че Виктор Емануел е член на масонската ложа П2, която се подозира, че е замесена в атентати на крайната десница в миналото. Той е разследван в Италия за международен трафик на оръжие в началото на 70-те години, но до съд не се стига.

http://news.bulgarianpost.com

 


Сходни връзки

Италиански принц е арестуван за корупция | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди