изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 02:10 EEST
БРОНЗОВИ МЕДАЛИ ЗА МИТКО ПЕТРОВ И ВЛАДО МАТЕЕВ ОТ ДЪРЖАВНОТО НА 14-ГОДИШНИТЕ    
СпортОтлично се представиха състезателите на "Изида" на завършилото в столицата държавно първенство по тенис за момичета и момчета до 14-годишна възраст.

 Изненадата на шампионата поднесе 13-годишният Митко Петров, който демонстрира завидни умения на мрежата и заслужено спечели бронзов медал на сингъл. На осминафиналите възпитаникът на Илия Атанасов отстрани в трисетов мач каварненеца Стефан Трифонов - 6:2, 5:7, 6:1. В следващия кръг нашето момче се изправи срещу поставения под номер три в основната схема Димитър Кузманов от "Локомотив 98" /Пловдив/, който е национален състезател. Пловдивчанинът поведе с 5:3, но Митко нямаше намерение да се предава и след като надделя в следващите четири гейма, спечели сета със 7:5. Във втория сет състезателят на "Изида" не остави съмнение, че е по-добрият в този мач и се наложи с 6:3. На полуфинала Митко отстъпи на Иван Петров /ТК "Ямбол 2000"/, който по-късно спечели и финала.

С бронзов медал от държавното първенство се окичи и Владислав Матеев - в двойковия турнир той и Михаил Генчев от НСА стигнаха до полуфинал. За съжаление, поради заболяване на М. Генчев, те загубиха служебно полуфиналния мач. Ето какво сподели след първенството треньорът на нашите медалисти Илия Атанасов: "Много съм доволен от всички наши състезатели, които взеха участие в първенството. Разбира се, трябва да отлича Митко и Владо. Митко наистина поднесе изненадата на турнира. Съжалявам, че заради заболяването на Михаил Генчев Владо не можа да играе полуфинал на двойки. Сигурен съм, че с Мишо щяха да спечелят мача и да се окичат поне със сребърни медали."

Днес в Хасково започва държавния турнир за юноши и девойки до 16-годишна възраст. Сред участниците са петима състезатели от "Изида": Михаил Атанасов, Митко Петров, Владислав Матеев, Десислава Стоянова и Макси Вичева.   

 


Сходни връзки

БРОНЗОВИ МЕДАЛИ ЗА МИТКО ПЕТРОВ И ВЛАДО МАТЕЕВ ОТ ДЪРЖАВНОТО НА 14-ГОДИШНИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди