изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 11:29 EET
НДСВ ще отложи обявяването на своя кандидат-президент, каза Симеон Сакскобургготски    
НовиниСофия. Мислехме тези дни да оповестим името на нашия кандидат-президент, но заради този, тъй наречен “скандал”, решихме да отложим това за по-късно, това каза Симеон Сакскобургготски в отговор на въпрос, предаде репортер на Агенция “Фокус”.

Според Сакскобургготски този скандал не би трябвало да повлияе по никакъв начин на НДСВ. По думите му – има кръгове в България, които спекулират с тази тема. На въпрос – как ще коментира изявленията, че БСП имало нещо общо с този скандал, Сакскобургготски заяви, че не желае да коментира подобна информация. И добави, че управляващата в момента коалиция е много важна за страната. Сакскобургготски призова да се гледа кое е най-важното и кое е най-доброто за страната, а не – да се спекулира с една или друга тема.
Симеон Сакскобургготски обясни, че с бизнесмена Пиерпаоло Черани е разговарял само за строежа на детската болница у нас, не са водени разговори за приватизацията на БТК. Той бил ползвал негов самолет, за да отиде до Миланската скала. “Ако Черани е имал някакви задни мисли, това е негова работа. Но може и аз да не съм преценил добре”, добави Сакскобургготски. Той каза също, че има и някои министри, които били ползвали подобни услуги и че няма нищо лошо, ако някой реши да направи услуга, и можеш да спестиш време, да се възползваш от това.
Сакскобургготски каза, че ще направи всичко възможно да изясни случая. На въпрос дали ще се яви да свидетелства в България или в Италия, увери, че ще направи всичко необходимо, за да изчисти името си. И призова медиите да му помогнат за това.
Запитан – дали Черани е спонсорирал неговата предизборна кампания през 2005 година, Сакскобургготски заяви, че има много международни връзки и заради това е получавал много щедри предложения. “Но за мое съжаление, систематично ги отказвах”, тъй като законът в България не позволява подобно спонсорство, бе категоричен жълтият лидер.
Илина ГРИГОРОВА
 


Сходни връзки

НДСВ ще отложи обявяването на своя кандидат-президент, каза Симеон Сакскобургготски | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди