изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 14:58 EET
ЛЕГАЛНИ-НЕЛЕГАЛНИ ТАКСИТА В ДОБРИЧ - 50 НА 50    
НовиниСъотношението на легалните и нелегалните таксита в Добрич в момента е 50 към 50. Това заявиха вчера таксиметрови шофьори от града по време на среща с председателя на Конфедерацията на независимите синдикати на таксиметровите превозвачи Стефан Боснов. Според синдикалния лидер основната задача, която стои пред този сектор е премахването на нелоялната конкуренция. Като причина за нея Боснов изтъкна съществуващия хаос в момента. "В над 90 % от общините в страната не са разпределени квотите за таксиметрова дейност между превозвачите" - каза още Боснов.

Той изтъкна още, че според синдиката с въвеждането на цифрови стикери по колите, които да важат за срок от 10 години, ще се подпомогне премахването по улиците на градовете на нелоялните превозвачи. С въвеждането на регулативни мерки в бранша ще се намали и работното време на един таксиметров шофьор, твърди още Боснов. Според него с премахването на незаконните таксита ще бъде намалено и работното време на водачите. "В момента в Европа максимално допустимото работно време на един таксиметров водач е 12 часа, като средно се работи по 7 часа и половина. У нас минимумът работно време на таксиметровите водачи е 12 часа" - каза още Боснов.
В момента таксиметровият бранш бил приют за безработни, добави още председателят на синдиката. Според него ОбС по места трябва да определят квотите на таксиметровите автомобили и да ги разпределят мужде таксиметровите превозвачи на територията на общината. Общинският специалист по транспорта в Добрич Иван Тонев заяви, че към вчерашна дата в Добрич работят легално 530 таксита при гласувана квота от ОбС - 700 таксита.
 


Сходни връзки

ЛЕГАЛНИ-НЕЛЕГАЛНИ ТАКСИТА В ДОБРИЧ - 50 НА 50 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди