изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 14:19 EEST
Над 100 служители на иракското правителство отвлечени    
ЗаложнициНад 100 служители на иракското министерство на индустрията, а не на здравеопазването, както беше обявено малко по-рано, бяха отвлечени този следобед в Таджи от въоръжени мъже. Инцидентът е станал на 30 км северно от столицата Багдад, съобщи източник на службите за сигурност.


"Въоръжените мъже са спрели автобусите, с които служителите са превозвани към Багдад, и са установили контрол върху тях", заяви анонимен източник. Според него пътниците в един от автобусите са успели да избягат и са информирали за нападението.

"Служителите са били в автобусите, които са ги чакали, както обичайно, пред две фабрики от военнопромишления комплекс, който е под контрола на министерството на индустрията", допълни той. Похитителите са дошли с пет микробуса.

Във всеки автобус на министерството се е качила група от 4-5 въоръжени мъже, които са поели контрола над автобусите и са ги откарали в неизвестна посока. Служителите са работели във фабриките Хитин и Ан Наср, които по времето на Саддам Хюсейн произвеждаха оръжия. /АФП-БГНЕС

http://www.dnesplus.bg

 


Сходни връзки

Над 100 служители на иракското правителство отвлечени | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.26 секунди