изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 02:12 EEST
ВНИМАНИЕ И ПОЧИТ КЪМ МАЕСТРО МЕДНИКАРОВ    
КултураОколо 600 изпълнители участват в третото издание на международния хоров фестивал

С много емоции и вълнение вчера бе поставено началото на Третия международен хоров фестивал "Маестро Захари Медникаров", който се провежда в рамките на международната фестивална програма "Приятели на България". Официалното откриване се състоя в препълнената зала "Добрич" в духа на това, че детското творчество проправя пътя към нови и многобройни приятелства. Фестивалът е традиция и емблема на музикалния живот не само на Добрич, но и на цялата страна, подчерта кметът на града Детелина Николова в своето приветствие към участниците и публиката. Тя изтъкна също, че този музикален форум е внимание и почит към големия творец и световно известен хоров диригент Захари Медникаров, извисил хоровото пеене и добричката певческа школа до непознати висоти. Д. Николова пожела на участниците фестивалът за тях да бъде трамплин за още по-големи успехи. Дълбоко вярвам, че именно те, децата, ще върнат надеждата за един по-хуманен свят, заяви от сцената председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева. Сред присъстващите в залата бе и зам.-областният управител д-р Евгения Георгиева, а така също и президентът на фестивалната програма "Приятели на България" Цветан Иванов.
Третият международен хоров фестивал "Маестро Захари Медникаров" се провежда до 25 юни. Организатори са община Добрич, Международната фестивална програма "Приятели на България" и курортен комплекс "Албена". Участват около 600 изпълнители.
 


Сходни връзки

ВНИМАНИЕ И ПОЧИТ КЪМ МАЕСТРО МЕДНИКАРОВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди