изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 14:23 EET
Васил Иванов - Лучано: Всички очакваха, че София ще прескочи този етап    
НовиниСофия. Очакванията на всички бяха, че София ще прескочи този етап и ще продължи борбата за олимпийска столица. Това е наистина много неприятно. Това каза за Агенция “Фокус” бившият министър на младежта и спорта Васил Иванов-Лучано по повод отпадането на София от надпреварата за олимпийска столица.

Той поясни, че ако бяхме продължили участието си в надпреварата, щяхме да имаме една година, за да “работим по-добре и по-реално - да можем да покажем част от готовите съоръжения и всичко останало”.
Иванов подчерта, че работа, която до момента е свършена от комитета, от Министерство на младежта и спорта, а след това от Държавната агенция за младежта и спорта (ДАМС), от Българския олимпийски комитет (БОК), може да бъде добро стъпало за 2018 г. “Защото, когато погледнем Витоша, когато погледнем Банско, Боровец, виждаме една прекрасна природа, едни прекрасни планини. Разбира се, трябва да се оправи инфраструктурата”, настоя той. Иванов изрази мнение, че ако София беше попаднала в списъка от кандидати, които продължават надпреварата, “при всички положения, за седем години, всичко щеше да бъде направено - независимо дали има Олимпиада или не”.
Той подчерта, че е необходимо да се направи анализ на свършеното до момента.
“Мога да кажа, че донякъде ни липсваше държавната подкрепа. Може би държавата трябваше по-сериозно да застане зад тази кандидатура, да погледне по различен начин”, заяви Иванов.
Васил Иванов изрази мнение, че страната ни има реални шансове да кандидатства отново за 2018 г. “БОК, ДАМС, министър-председателят, президентът, кметът на София обаче трябва да преценят дали да се кандидатства”, каза той. По думите му трябва да се направи нов комитет, да се прегледа всичко, което е направено до момента, и да се прецени какво да се промени.
Иванов изрази своето съгласие с думите на Жак Рох, че ни липсва инфраструктура. “Когато виждаме в какво състояние е София, трябва да се замислим за думите на Бойко Борисов, че наистина ни трябват повече пари за инфраструктура. Защото с пътища като Околовръстния път на София, трудно ще вземем Олимпиада”, каза той.
От трите града, които продължиха надпреварата за олимпийска столица, Иванов постави на първо място Пьончанг, Южна Корея. Той обясни, че при избора на олимпийска столица за 2010 г. градът се класира втори, след Ванкувър. “Това означава, че те са били на една крачка. При тях всичко беше изградено”, допълни той.
По думите на Иванов Залцбург също е силна кандидатура.
“А Сочи… В началото всички мислеха, че е аутсайдер. Но с последното изказване на президента на Русия Владимир Путин, който обеща 12 млрд. държавна подкрепа, везните се наклониха в тази посока”, каза още Васил Иванов.
 


Сходни връзки

Васил Иванов - Лучано: Всички очакваха, че София ще прескочи този етап | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди