изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:08 EET
Увеличават пенсиите от 1 юли    
ИкономикаСофия. Според приетия на днешното заседание на Министерски съвет проектозакон за изменение и допълнение на Кодекса за социално осигуряване от 1 юли ще бъдат увеличени пенсиите,

предаде репортер на Агенция “Фокус”. Това заяви Емилия Масларова, министър на труда и социалната политика, след правителственото заседание. Съгласно приетите изменения пенсиите, които в момента са от 72.45 лева от 1 юли ще бъдат 85 лева. Пенсионерите, получаващи от 85 до 120 лева пенсия, ще получават с 5% от 1 юли. Тези, които получават от 120 до 150 лева - с 4% повече. Министър Масларова уточни, че законопроектът трябва да бъде гласуван и от Народното събрание, но добави, че всички разчети, които вече са изготвени, показват, че има възможност увеличенията да бъдат реализирани. Отчетите били подписани от министъра на финансите Пламен Орешарски, директора на Националната агенция по приходите Мария Мургина, директора на Националния осигурителен институт Йордан Христосков и социалния министър.
Увеличението на пенсиите щяло да изисква 68.860 млн. лева, които щели да бъдат осигурени от преизпълнение на приходите в бюджета за 2006 г. След увеличението на пенсиите средната пенсия ще бъде в размер на 151 лева. Средното увеличение на пенсиите за цялата 2006 г. е 17.5%.
С увеличени пенсии след 1 юли 2006 г. ще бъдат общо 1 627 000 пенсионери.
Приетите от Министерски съвет изменения предвиждат още минималният размер на пенсията за осигурителен стаж да не се обвързва със социалната пенсия.
Никола ЛАЛОВ
 


Сходни връзки

Увеличават пенсиите от 1 юли | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди