изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 14:21 EET
Нов инцидент на автомагистрала "Тракия", огледален на случая с Волен Сидеров, ще бъде акцент в "Преди всички"    
НовиниСофия. Неизвестен на широката аудитория инцидент на автомагистрала “Тракия”, огледален на случилия се през февруари с лидера на партия “Атака” Волен Сидеров, ще бъде основен акцент в предаването “Преди всички” по БНР. В новия инцидент, случил се много близо до мястото на предишния - на територията на ОДП-Пазарджик, действащи лица са били проф. Тодор Балкански, езиковед от Българската академия на науките (БАН), и кортежът на министъра на вътрешните работи Румен Петков.

Повод за бързането на министър Петков и избутването на колата на проф. Балкански било придвижване от един рожден ден до друг, като и двамата рожденици са подчинени на вътрешния министър.
Друг акцент в предаването ще бъде международната конференция, организирана от Центъра за изследване на демокрацията, която се нарича “Наказателната и икономическата политика за противодействие на корупцията и организираната престъпност”. Темата на международната конференция ще бъде разгледана през призмата на скандала около бившия премиер Симеон Сакскобургготски и обвиненията в злоупотреба с власт, както и на уволнението на директора на Агенция “Държавен резерв и военновременни запаси” Димитър Димитров по обвинение за бюджетни нарушения.
Защо в Народното събрание са наложени ограничения на работата на фоторепортерите. Това ще бъде тема на разговора на водещата Дияна Янкулова с главния редактор на вестник “168 часа” Николай Пенчев. От години главният редактор поддържа рубрика за гласуването с чужди карти, онагледена със снимков материал.
Предстои лекцията на президента Георги Първанов за актуалните проблеми пред националната сигурност. Експертът Аньо Ангелов, директор на международната програма на Асоциацията на завършилите колежа по отбрана, ще представи своята гледна точка по въпроса.
Репортаж, обобщаващ мненията на всички засегнати от Закона за енергетиката, преди общественото обсъждане на закона в НДК, ще фокусира вниманието на слушателите на предаването.
Благотворителна кампания на фондацията “MS-общество” в България, работеща по проблемите на болните от множествена склероза в страната, ще бъде следващ акцент в сутрешния блок.
В минутите за култура слушателите ще научат повече за предстоящото литературно четене, наречено “Нощта срещу Еньовден”, в което ще се включат млади писатели, вече спечелили литературни награди.
 


Сходни връзки

Нов инцидент на автомагистрала "Тракия", огледален на случая с Волен Сидеров, ще бъде акцент в "Преди всички" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди