изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 10:57 EET
Световните медии за скандала с принц Виктор Емануил /ОБЗОР/    
НовиниРим. Даже за нация, отхвърлила монархията преди 60 години, тръпка си е да видиш нявгашния наследник на трона зад решетките, коментира в своя статия британският “Индипендънт”. И когато прокурорът се казва Удкок и е роден в Сомърсет, понамирисва на история тип “Кромуел”.


69-годишният Принц Виктор Емануил беше задържан в следствения арест в Потенца по обвинения в корупция, хазарт и склоняване към проституция.
Братовчедът на Виктор Емануил, Симеон Сакскобургготски, бивш цар, а по-късно и премиер на България, също е разследван за корупционни сделки, свързани със същия случай. Вчера българските власти обявиха, че са получили документи по случая. Миналата седмица италианската преса разпространи информация, че принцът и негов италиански партньор са финансирали избирателната кампания на Симеон в замяна на спечелването на примамлив обществен търг в България.
Най-необичайната фигура в цялата история със скандала с ареста на принц Виктор Емануил в Италия е прокурор Хенри Джон Удкок, пише още “Индипендънт”.
Син на офицер от Кралските военноморски сили на Великобритания и майка неаполитанка, г-н Удкок пристигна в Потенца, където пое поста на държавен прокурор през 1999 г. на 32-годишна възраст и бързо стана известен като “Прокурорът-циклон”. Той демонстрира пренебрежение към рисковете на професията, отказа да се вози на служебната “Ланча” и ходи на работа със своя мотор “Харли-Дейвидсън”, а когато трябва да пътува по работа до Рим… просто се качва на автобуса.

На фона на противоречивото решение на американския президент Джордж Буш да разреши на Агенцията за национална сигурност на САЩ да подслушва американските граждани, реалността показва, че всяка година, около 100 000 телефонни поста в Италия биват поставяни под наблюдение. Става дума за подслушване на средно 1,5 млн. разговора годишно, което струва на държавата 300 млн. евро информира вестник “Интернешънъл Хералд Трибюн”.
Изглежда на италианските политици им дойде в повече. Тази седмица, в резултат на рядко срещана солидарност, 53 италиански сенатори подписаха петиция за създаване на комисия, която да разгледа практиката на подслушване. Италиански законодател заяви: “Със сигурност правосъдието в Италия е бавно и неспособно в някои случаи, но ако искаме да заменим наказателното правосъдие с правосъдието на медиите, свършено е с нас. Принизяваме се до нивото на страна, която не уважава правата.”

В история, приковала вниманието на цялата нация, бившият наследник на италианския трон Виктор Емануил беше арестуван за предполагаемото си участие в сексуален скандал, който разтърси Италия, коментира американското обществено радио Ен Пи Ар.
Принцът заяви, че предпочита да остане в арестантската килия, вместо да бъде поставен под домашен арест в намираща се наблизо вила в италианския град Потенца, защото “там няма климатик”.

“Надяваме се да успеем да издействаме освобождаването на принц Виктор Емануил от ареста като подарък за рождения му ден.” Това заяви един от адвокатите му Джулия Бонджорно, цитирана от италианската агенция Ей Джи Ай.
Бонджорно, която пристигна вчера в Потенца, се срещна снощи с прокурор Хенри Джон Удкок и тази сутрин със съдия-следователя Алберто Януци и веднага след това се отправи към следствения арест в затвора в южния италиански град.

http://www.focus-news.net

 


Сходни връзки

Световните медии за скандала с принц Виктор Емануил /ОБЗОР/ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди