изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 05:15 EEST
НА ТЪРЖЕСТВЕНА СЕСИЯ ОСВЕТИХА ЗНАМЕТО НА ОБЩИНА ДОБРИЧКА    
Общество С тържествена сесия снощи община Добричка отбеляза празника си. Днешното заседание е повод да изразим уважението си към миналото, да оценим по достойнство направеното от другите преди нас, да поздравим тези, които работят и дават частица от себе си, за да я има Добричката община, каза в приветствието си при откриването на тържеството председателят на Общинския съвет Славка Петрова.

 Сред гостите бяха кметът на Добрич - Детелина Николова, зам.-областните управители Сияна Фудулова и Михаил Стоев, делегация на побратимената на община Добричка турска община Каваклъ, водена от кмета Инджи Тунч, Офелия Петрова - съпруга на изтъкнатия български белетрист Ивайло Петров и др.

За първи път бе внесено официално знамето на община Добричка, което бе осветено от архиерейския наместник иконом Стоян Иванов.  С добре дошли приветства присъстващите кметът на община Добричка Петко Петков. Горди сме, че сме родени, отраснали и живеем в Добруджа. Със своето златно море от жита и поля тя пленява сърцата на всеки, който се докосне до нея, каза той в словото си. Петко Петков допълни, че никой на бива да забравя, че общината - това са хората. Бе прочетен поздравителен адрес от името на областния управител Динчер Хаджиев, поздрав към присъстващите отправи и кметът Детелина Николова.

По време на тържествената сесия бяха обявени имената на пет заслужили личности, които са вписани в почетната книга на община Добричка. Това са проф. Петър Тодоров, Иван Димитров, Ивайло Петров, Райно Йорданов и Джавит Бейтула. Петко Петков им връчи символите на общината. На сесията бяха наградени и кметовете и кметски наместници, представили се най-добре в традиционното пролетно почистване на населените места. Сред кметствата на първо място специална комисия е класирала с. Бранище, на второ - с. Ст. Караджа, а на трето - селата Одринци и Долина. Първи сред наместничествата е с. Полковник Иваново, а второ - в с. Тянево.

Празникът на община Добричка завърши с концерт на ансамбъл "Българе". НДТ

 


Сходни връзки

НА ТЪРЖЕСТВЕНА СЕСИЯ ОСВЕТИХА ЗНАМЕТО НА ОБЩИНА ДОБРИЧКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди