изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 12:10 EEST
Волен Сидеров: Идеята за македонски етнос в България е фалшива    
НовиниСофия. Раздуването на пропагандни формули, че в България има македонци като нация е “пълен балон”. Тази идея е фалшива. Това заяви за Агенция “Фокус” лидерът на “Атака” Волен Сидеров.

По повод състоялото се днес в Гоце Делчев учредяване на партия ОМО “Илинден”- Пирин, Сидеров каза, че “Атака” е изпратила свои активисти, които са присъствали на събирането на организацията. Волен Сидеров допълни, че по техни данни, на заседанието на ОМО “Илинден”- Пирин са се събрали малко над 200 човека. Не са се събрали необходимите 500 души за учредяване на партия, посочи Сидеров.
Според него обаче това не прави тенденцията по-малко опасна. Срещу подобни прояви трябва да има не само обществена реакция, а и прокурорско преследване, категоричен бе лидерът на “Атака”.
По думите му, тези опити “ инспирирани отвън, плащани отвън, ако днес не са успели да съберат достатъчно хора, с примамвания, плащане и други изкушения могат да съберат 1500 човека”.
“Тази тенденция трябва да се парира в зародиш и много ясно трябва да се обясни на обществото, че става дума за сепаратизъм. Става дума за откъсване от България на райони, на региони и за създаване на атмосфера и обстановка, аналогична в бивша Югославия”, заяви Волен Сидеров.
Искането за новини на македонски език и преподаване на македонски в български училища е безумие, заяви Сидеров по повод обявените намерения на ОМО “Илинден” – Пирин. Според него, идеята за това не е на представителите на ОМО “Илинден”- Пирин, а някои ги учи да искат такива неща.
Сидеров каза, че “Атака” ще внесе в Американското посолство питане, защо на официалния сайт на Държавния департамент на САЩ, където за всяка държава има характеристики, за България, в графата етнически групи е посочена македонска етническа група. “ Това означава, че тази политика на македонизма, която преди беше на Комунистическия Интернационал, сега се поддържа от Вашингтон. Явно е удобна за сепариране и разцепване”, заяви Волен Сидеров.
По думите му, хората, които претендират за македонски етнос получават подкрепа, гръб отнякъде . Иначе, те нямат подкрепа в българската обществена среда и не биха могли да виреят. “ Самочувствие може да им даде само помощ отвън - финансова и морална. Въпросът е откъде се дава тя. От Скопие-ясно – от македонистите там , от сръбска страна –също вероятно е така. Въпросът е какво е мястото на САЩ в цялата работа”, заключи Волен Сидеров.
 


Сходни връзки

Волен Сидеров: Идеята за македонски етнос в България е фалшива | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди