изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 12:42 EET
Бойко Борисов заплаши да изтегли общинския бюджет от Общинска банка    
Новини

Бюджетът на София в размер на около 500 млн. лв. ще бъде изтеглен от Общинска банка. Това ще стане, ако в срок от 5 дни акционерите в трезора не вземат решение за предоставяне на дивидента на Столичната община за миналата година. Информацията съобщи кметът на София Бойко Борисов.



Бойко Борисов коментира, че дивидентът на Общинска банка е резултат от вложените пари на столичани и никой няма право да ги ощетява. "Банката няма право да наказва така и мен като кмет. Могат да ме съдят само гражданите на София, защото те са ме избрали на този пост", заяви още кметът.

Той планира да уведоми акционерите в банката, че ще им даде 5 дни срок, в който те да приведат дивидента от 2,5 млн. лв. на Столичната община. В противен случай той ще изтегли бюджета на София и ще фалира банката.

Повод за тези думи на Бойко Борисов е решението на общото събрание от 16 юни да не се разпределя дивидент за миналата година. То беше взето, след като Столичният общински съвет реши да не се подкрепи увеличение на капитала на трезора от 25 млн. лв. на 40 млн. лв.

На 13 април Столичен общински съвет реши да продаде 67% мажоритарен пакет акции от банката, собственост на общината. Повече по темата четете тук.

http://news.bulgarianpost.com

 


Сходни връзки

Бойко Борисов заплаши да изтегли общинския бюджет от Общинска банка | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди