изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 04:00 EEST
УДОСТОИХА Д-Р КАЛИНКОВА И ПРОФ. КАЛЧЕВ С ПОЧЕТНИЯ ЗНАК "БЪЛГАРСКИ ЛЕКАР"    
ЗдравеИзпълнителният директор на Многопрофилната болница за активно лечение д-р Жанина Калинкова и известният добрички хирург проф. Енчо Калчев бяха удостоени с почетния знак "Български лекар" от националния алианс "Живот за България".

Отличията им се присъждат за проявен висок професионализъм, етика и колегиалност. Това бе обявено по време на тържествената вечер, посветена на 140-годишнината от създаването на болницата и 15 години от началото на партньорството с Кантоналната болница в Шафхаузен. Сред официалните гости бяха народният представител доц. Борислав Великов, председателят на ОбС д-р Мирослав Попов, кметът на Добрич Детелина Николова, зам.-областният управител д-р Евгения Георгиева, д-р Маша Гавраилова - представител на Министерството на здравеопазването.

"През тези 15 години ние сме имали един верен, безапелационно застанал до нас партньор. Мога да кажа, че не бихме били същите без партньорството и без д-р Гредел" - сподели в приветствието си д-р Жанина Калинкова. Като знак на огромната благодарност и признателност тя връчи подарък на почетния гражданин на Добрич - уникална лаврова клонка. "Една от целите ни бе добричката болница да стане образец за цяла България. И тя е постигната" - заяви д-р Гредел. Той получи подарък и от кмета Детелина Николова - почетен плакет с двата герба - на България и Швейцария, изработен от гранит. "На всички бъдещи и настоящи служители на болницата благодаря за големите сърца, за посветените делници и празници в името на здравето на добруджанци" - каза Детелина Николова. По време на тържеството д-р Калинкова обяви, че всички бивши служители на МБАЛ получават грамоти - за дългогодишния им и всеотдаен труд. Тя връчи грамота на най-възрастния сред присъстващите - д-р Златев.

Многобройни бяха поздравителните адреси и подаръците, които получи болницата по повод двете годишнини.  Поздравителен адрес от министъра на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски прочете д-р Маша Гавраилова. "Гордея се с висококвалифицираните грижи и високото ниво на обслужване на болницата в Добрич. Това е една от най-добре работещите болници в страната" - пише в него. Прочетени бяха поздравителни адреси от президента на България Георги Първанов, от областния управител  Динчер Хаджиев, от кмета на Шафхаузен, от Многопрофилни болници от цялата страна и др. Празникът завърши с концерт. В него участваха Мария Славова - орган, квартет "Добрич", възпитаници на СОУ "Св. Климент Охридски", вокална формация "Бисерчета", квартет "Мастер", ансамбъл "Добруджа". НДТ

 


Сходни връзки

УДОСТОИХА Д-Р КАЛИНКОВА И ПРОФ. КАЛЧЕВ С ПОЧЕТНИЯ ЗНАК "БЪЛГАРСКИ ЛЕКАР" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди