изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 05:08 EEST
ДЕКЛАРАЦИЯ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ НА ГРАД ДОБРИЧ СРЕЩУ НАМЕРЕНИЕТО НА "ВиК" ДА УВЕЛИЧИ ВОДАТ С 46.6 %    
Общество

В медиите изтече информация, че в срок от един месец фирмите “ВиК” следва да внесат в ДКЕВР /Държавна комисия за енергийно и водно регулиране/ предложенията си за повишаване на цената на водата.



Замисленото увеличение на цената за нашия град е 46.6%, като при това положение цената на водата от 1.63 лв. ще скочи на 2.39 лв. за кубик.

Известни са проблемите във финансово отношение в нашето “ВиК”. Исканото увеличение от фирмите “Електроразпределение” за поскъпване на тока от 01.10.т.г. ще утежни още повече състоянието на ВиК.

Гражданите на град Добрич и областта години наред са плащали най-скъпата вода в сравнение с всички области. С това ново предложение се запазва това положение и дискриминира още повече гражданите на областта.

Настояваме след получаване на предложенията от ВиК-дружествата ДКЕВР да извърши цялостна проверка на разходите във всички дружества и да прецизира исканите от тях цени. Считаме, че има възможности, включително и за ВиК-Добрич по водопреносната мрежа и водоемите да се извърши реконструкция от държавата за намаляване на разходите от дружествата.

Категорично възразяваме увеличаващите се разходи за ел.енергия и други да се понасят единствено от гражданите.

Общинският съвет град Добрич възлага на председателя на ОбС д-р Мирослав Попов и кмета Детелина Николова да поставят пред народните представители от Област Добрич, областния управител и всички инстанции, имащи отношение по проблема, голямата несправедливост - населението на Добруджа да заплаща най-скъпата и постоянно увеличаваща се цена на водата.

 

Отстояваме позиция за единна цена на водата за цялата страна, както това е за ел.енергията, природния газ, нефта и други енергоносители.

 

 

27 юни 2006 г.

 


Сходни връзки

ДЕКЛАРАЦИЯ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ НА ГРАД ДОБРИЧ СРЕЩУ НАМЕРЕНИЕТО НА "ВиК" ДА УВЕЛИЧИ ВОДАТ С 46.6 % | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди