изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:18 EEST
ФТС "ДОБРУДЖА" ЩЕ УЧАСТВА В МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ В БЕЛГИЯ    
КултураСтудията с ръководител Стоян Господинов е единственият български състав, който ще участва във фолклорния форум

Фолклорната танцова студия "Добруджа" на 3 юли тръгва за белгийския град Изегем, където от 5 до 10 юли ще участва в международен детски фолклорен фестивал. На сцената ще се представят още състави от Словакия, Испания, Турция, Франция и Белгия, като добричката студия ще бъде единственият представител на България, обясни ръководителят на състава Стоян Господинов. Фестивалът в град Изегем няма конкурсен характер. Предвидено е ФТС "Добруджа" всеки ден да изнася по два концерта, както и дефиле. В рамките на фестивала организаторите са предвидили участниците да се запознаят с една държава, която предстои да стане член на Европейския съюз. Тази година това ще бъде България. Те ще научат повече за нашия фолклор и традиции. Ст. Господинов припомни, че това не е първото пътуване на ФТС "Добруджа" за Белгия. Преди четири години талантливите добрички деца изнесоха там концертно турне. Сега по време на участието си във фестивала те ще представят програма, включваща танци от всички етнографски области на България. Стоян Господинов пък е поканен да направи танц с белгийски ансамбъл от град Флобек, който изучава български народни танци.
Извън участието във фестивала за децата от ФТС "Добруджа" ще има и екскурзия. Те ще посетят и ще разгледат забележителностите в Париж, Женева, Милано, Венеция и т.н.
 


Сходни връзки

ФТС "ДОБРУДЖА" ЩЕ УЧАСТВА В МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ В БЕЛГИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди