изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 15:14 EET
УСЛОВНИ ПРИСЪДИ И ПРОБАЦИЯ ПО ДЕЛОТО ЗА ФАЛШИВИ ДОЛАРИ    
НовиниУсловни присъди и пробация постанови Окръжният съд в Добрич по делото за 67 фалшиви стодоларови банкноти, които преди година бяха открити по време на полицейска акция във Варна.

Такива наказания получиха четирима от общо шестимата обвинени в този процес, след като съдебен състав одобри споразумения между защитата на подсъдимите и представителя на прокуратурата. Янко Янев от Шумен и Бисер Асенов получиха условни присъди от 6 месеца лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок. Срещу Янко Янев имаше обвинение и че е спомогнал да бъде съставен и фалшив паспорт испански образец на името на Хуан Антонио Андреас. Подсъдимите от Добрич Диян Друмев и Ивелин Илиев получиха наказание пробация - една година задължителна регистрация и срещи с пробационен служител. И четиримата се признаха за виновни.

Другите двама обвиняеми по това дело - Шенол Исмаилов и Добромир Радев, не се признаха за виновни. Те не сключиха споразумения с представителя на държавното обвинение и предстои да бъдат съдени по общия ред от друг съдебен състав в Добричкия окръжен съд.

Срещу Шенол Исмаилов и Добромир Радев имаше и повдигнато обвинение, че в съучастие в Добричка област и в град Варна като съизвършители помежду си и с трето неустановено лице се сдружили с цел съставяне на неистински официални документи: чуждестранни свидетелства за управление на превозни средства и други чуждестранни документи, удостоверяващи правоспособност, лични регистрационни данни - контролни талони, с цел същите да бъдат използвани и с цел имотна облага.

НДТ припомня, че миналата година служители от РЗБОП - Варна проведоха операция за противодействие на разпространението на неистински парични знаци. След проведени оперативно- издирвателни действия акцията приключи със задържането на няколко човека в момент на сделка. Задържани бяха шестима – четирима добричлии и двама жители на Шумен, съобщиха тогава от пресцентъра на МВР. Намерени и иззети бяха 67 неистински банкноти с номинал от 100 USD, с различни серии и номера. Клиенти по сделката бяха Бисер Асенов /56 г./ и Янко Янев /54 г./ от Шумен, посредник бе 37-годишният Добромир Радев от Добрич, а доставчик - Шенол Исмаилов, на 35 години от Добрич. Задържани бяха и съгражданите му - Ивелин Илиев /39 г./ и Диян Друмев /39 г./ от Добрич. Иззетата сума от 1570 лева, подготвени за закупуване на фалшификатите, бе намерена у втория шуменец. Паралелно с акцията във Варна, спецполицаи, съвместно със служители на РДВР-Добрич, извършиха претърсвания на осем адреса в града. Освен жилищата на задържаните добричлии, са проверени също и имоти на техни близки, съпричастни в извършваната престъпна дейност и за които има данни, че се занимават с производство и прокарване в обръщение на фалшива валута и документи. Намерени и иззети са пет компютърни конфигурации, три принтера и скенер, както и други съоръжения, ползвани при отпечатването на документи. НДТ

 


Сходни връзки

УСЛОВНИ ПРИСЪДИ И ПРОБАЦИЯ ПО ДЕЛОТО ЗА ФАЛШИВИ ДОЛАРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди