изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 09:58 EET
ГОДИНА И ПОЛОВИНА ЗАТВОР ЗА ДАНЪЧНИЯ ИНСПЕКТОР С ПОДКУП    
НовиниНа година и половина затвор при първоначален общ режим бе осъден 31-годишният данъчен инспектор Светослав Савов, който през юли м.г. бе заловен с подкуп от 800 лева. 

Магистратите му наложиха глоба от 2000 лева и отредиха 3 години да не заема държавна и обществена длъжност. През този период той няма право да извършва и контролно-счетоводна дейност. Присъдата на Окръжния съд може да бъде обжалвана в 15-дневен срок пред Апелативния съд във Варна.

Савов бе признат за виновен, че приел подкуп с цел да не извърши действия срещу фирмата на Атанас Паянев от село Българево, която проверявал. Данъчният служител бе изчислил правилно дължимия данък в чернова, но съставил ревизионен акт, в който спестил определена сума на търговеца.

Вчера А. Паянев обясни, че от януари до май м.г. Савов извършвал ревизия в неговата фирма. В резултат на това получил ревизионен акт за 23 000 лв. Данъчният служител обяснил на търговеца, че данъкът може да бъде намален, ако бъде обжалван чрез съда. "Още при първата ревизия поиска от мен пари, за да се оправят нещата - т.е. да бъде намален данъкът. В началото ми поиска 2-3 000 лева, но аз нямах толкова пари и не му дадох. Той ми предложи да води счетоводството на фирмата ми, но отказах. Започна втора ревизия, в резултат на която имаше акт за 17 000 лева. Казано ми бе, че някои от фактурите могат да бъдат признати за разход и сумата да падне до 5-6 000 лева. При втората проверка дори имаше пазар колко пари да му дам. Каза, че 1000 лева не ги харесвал, но накрая кандиса. Поиска да му купя видеокамера. Отидох във Варна да търся части и между другото гледах и за камери, но не взех. Той на няколко пъти ми се обаждаше и искаше да се видим. Когато пристигнах в Добрич, Савов и жена му се качиха в джипа ми и той поиска парите" - разказа Паянев, който е частен земеделски стопанин, имащ и бензиностанция. Той допълни, че за Гергьовден в село Победа занесъл на бащата на подсъдимия десетина килограма заклано агне, а след първата проверка напълнил резервоара на данъчния служител с 10 литра гориво от неговата бензиностанция. "Още при първата ми среща с него ми направи впечатление, че се старае за своя сметка. Гледа си интереса" - коментира Паянев работата и поведението на Светослав Савов.

Подсъдимият заяви пред съдебния състав, че непрекъснато получавал атаки от търговеца за разни подаръци. Целта била да бъде облекчен крайният резултат от ревизията. Савов отрече да му е искал пари, че му е бил пълнен резервоарът с бензин, както и че искал агне. "С Паянев исках да се видя, за да му връча ревизионния акт. Не исках да взимам парите, но на излизане от колата той ги подаде в ръката на жена ми. Няколко минути след това бяхме заловени с белязаните банкноти" - каза обвиняемият. НДТ

 

 


Сходни връзки

ГОДИНА И ПОЛОВИНА ЗАТВОР ЗА ДАНЪЧНИЯ ИНСПЕКТОР С ПОДКУП | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди