изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:51 EET
СЪДЪТ С ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ    
КултураСерия от интерактивни театрални представления, наречена "Съдът с отворените врати" е открита преди няколко дни в голямата зала на община Генерал Тошево от театър "Цвете". Тя се организира с подкрепата на Инициатива за укрепване на съдебната система в България на Американската агенция за международно развитие.

 

Организатори на представлението са били Общинският младежки съвет и Дамски клуб ”Европа-21” в Генерал Тошево. Това съобщи за НДТ Албена Павлова - директор на дирекция "Образование, култура, социални дейности и спорт". Начинанието е имало за цел да осведоми младите хора за законите, които действат в българското общество и за начина, по който те се прилагат на практика. Форум-театърът  е предоставил на зрителите шанса да изпробват в безопасна среда различни модели на поведение в проблемни житейски ситуации. Водещият приканил зрителите да се опитат да предизвикат позитивна промяна в положението на потърпевшия.

Първото от серията представления е било посветено на проблема с домашното насилие и е наречено "Семеен пъзел", каза още Албена Павлова. То е запознало младата публика с различните алтернативи за разрешаване на проблемите на жертвите на семейно насилие, които съдебната власт предлага.

Режисьор на представлението е била Цвете Янева, а изпълнители - Поликсена Костова, Николай Дограмаджиев, Виолина Василева-Александрова, Йорданка Андонова, Екатерина Стоянова и Явор Костов, както и младежи от града. НДТ

 


Сходни връзки

СЪДЪТ С ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.90 секунди