изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 14:04 EET
Смърт на ДДС, да живее Народът!    
НовиниДа се освободят книгите и учебниците от ДДС, предложиха книгоиздателите. Това лошо ДДС пречи на хората да четат и да се учат, заради него ще си останат неграмотни, ни убеждаваше репортаж по телевизията. Тезата беше доказана с анкета: “скъпи ли са ви учебниците” – “да”, потвърди момиченце.


Родителите пред телевизорите със сигурност са поклатили одобрително глава, хората с лекота са дали подписа си против оскъпяващото ДДС.

Това е толкова социално, дори патриотично. Просветителите от Възраждането ряпа да ядат в сравнение с борците срещу ДДС. Направо сълзи напираха в очите ми от умиление, че съм съвременник на такива хора.

Аз дори имам по-добро предложение. Предлагам да се освободят от ДДС всички хранителни стоки. Така хората ще дават по 20% по-малко за храна и със спестените пари ще си купуват книги, ще четат и ще са щастливи. А?

Предлагам също да се освободят всички продукти, свързани с рекламата, нали рекламните кампании са включени в цената на продуктите, следователно ще настане голяма икономия на ДДС. Еха! Това са книги, учебници, още книги!

Какъв хубав опит да ни правят на олигофрени. Бедните заинтересовани издателства смело убеждават обществото, че ДДС-то формира цената на книжнината.

За мен истината е друга.

Издателите на учебници спечелиха добри пари и си построиха красиви дворци. Там живяха доволни и щастливи до момента, в който се сетиха за това дразнещо ДДС и че имението трябва да се поддържа, да се плащат заплати на градинарите и пр. Та нали за учебниците са Големите игри с Министерството?!

Тези малки проклетници, учениците, взеха да си продават учебниците помежду си 2-ра и 3-та ръка и да пречат на издателите да си гледат бизнеса.

Две неща по въпроса. Първо, не вярвам че цената на книгите е спряла когото и да било да чете и да се ограмотява. Второ, ДДС е косвен данък върху печалбата на издателството, т.е. липсата му няма да намали с 20% цената на книгите.

И още – не знам за какво държавата харчи ДДС-то, което взема, но нямам нищо против този данък да отпадне за всички. Недопустимо е обаче да отпада за някакви псевдо стоки от „първа необходимост“ като книгите или туризма. И такива протести имаше преди време, как ДДС-то ще прогони туристите.

Смятам да помоля Данъчна служба, ако може и ако не ги затруднява, да не се облага с ДДС хонорарът ми за този материал.

http://www.dnes.bg

 


Сходни връзки

Смърт на ДДС, да живее Народът! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди