изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:34 EET
"ЦЕЛОКУПНА БЪЛГАРИЯ" ИМА ПОТЕНЦИАЛ ЗА СВОЙ КАНДИДАТ-ПРЕЗИДЕНТ    
ПолитикаТова заяви на пресконференция вчера в Добрич председателят на Обединението на българските националисти "Целокупна България" проф. д-р Григор Велев.

Партията ще се бори за закриване на турската ДПС и циганските "Евророма", ДРОМ и "Свободна България" , както и за връщането на 1 милион Българи от Украйна, Молдова, Татарстан и т.н.

Има голяма вероятност на 5 август Националният политически съвет на Обединението на българските националисти "Целокупна България" да вземе решение за самостоятелна президентска кандидатура. Това съобщи вчера в Добрич лидерът на регистрираната вече като партия формация проф. д-р Григор Велев. Заедно с него бяха още членове на националното ръководство, на варненската структура, както и полк. Стойчев - председател на временния областен съвет в Добрич.

Според проф. д-р Велев, партията има богат набор от личности, измежду които може да избира кандидат за президент. Сред тях над 30 професори, 20 генерали, много предприемачи. Кандидатът за президент на "Целокупна България" трябва да е българин не само по паспорт, но и по възпитание и дух. Георги Първанов не отговаря на стандарта за българин, щом разрешава да се нарушава Конституцията, каза той. Партията ще има кандидати за кметове във всички общини. Те могат да не са нейни членове, за разлика от кандидатите за общински съветници. Той прогнозира предсрочни парламентарни избори в първото тримесечие на 2007 г.

Лидерът на партията обяви, че тя ще води енергична борба за защита на българската Конституция и ще иска закриване на турската националистическа партия ДПС, както и на трите цигански партии Евророма, ДРОМ и "Свободна България", които са отворили пътя за регистриране на антибългарската "ОМО Илинден - Пирин". Иска се премахване на високоговорителите по минаретата на джамиите.

Друг приоритет са законопроектите. Единият - за защита на българския език, е отхвърлен след тирада на Надежда Захариева от ДПС, че щял да обиди турците в България. Другият е закон за решаване на демографския проблем. Той предвижда заселване на 1 милион българи от Молдова, Украйна, Татарстани т.н. в т.нар. мъртви зони у нас, като Странджа Сакар, Лудогорието, Родопите, между Трън и Белоградчик. Предвижда на семействата, които ще бъдат селектирани да са земеделци, да се предоставят къщи и до 30 декара земя. Иска се държавата да отпусне средства за закупуване на сечива. Проф. Велев подчерта, че във външнополитически план, партията ще спазва принципа "Винаги с Европа, никога срещу Русия и САЩ". Българските националисти подкрепят идеята, че европейската Конституция не отговаря на интересите на нациите. НДТ

 


Сходни връзки

"ЦЕЛОКУПНА БЪЛГАРИЯ" ИМА ПОТЕНЦИАЛ ЗА СВОЙ КАНДИДАТ-ПРЕЗИДЕНТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди