изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:34 EET
Порой наводни 150 къщи в района на Генерал Тошево    
НовиниГенерал Тошево. Наводнени са 150 къщи в седем села в района на Генерал Тошево от поройния дъжд, който се изля в Добричко вчера, съобщиха пред кореспондент на радио “Фокус”- Варна от областния съвет за защита на населението при бедствия, аварии и катастрофи.


Пострадала е Филиповата къща в село Красен, а водата в централната част на селището е достигнала метър и половина. В близкото село Василево е повреден покривът на здравната служба. Порой е отнесъл асфалт и тротоарни плочи в селището. Аварийна група на "Електроснабдяване" отстранява повреда в електрозахранването в района край село Красен и до с. Славеево в Добричка община. Само за час и половина в района се е изсипал дъжд от 35 литра на квадратен метър, показват данните от метеорологичната служба. Общината в Генерал Тошево ще кандидатства за покриване на щетите пред фонд “Бедствия и аварии”, след като комисия установи размера на пораженията, съобщи кметът Димитър Михайлов.
Йорданка КАЛЧЕВА
 


Сходни връзки

Порой наводни 150 къщи в района на Генерал Тошево | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди