изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 09:45 EEST
ПРИ ИЗПЪЛНЕНИЕ НА СЛУЖЕБНИЯ СИ ДЪЛГ В ШАБЛА ЗАГИНА ПОЖАРНИКАРЪТ ТОДОР ГЕОРГИЕВ ЕНЧЕВ    
Новини

  На 02.07.2006 г. около 22 ч., при изпълнение на служебния си дълг, загина старши пожарникар Тодор Георгиев Енчев - 33-годишен от гр. Шабла, служител на РС "ПБЗН"  - гр. Шабла.   Трагичният инцидент е предхождан от сигнал за пожар възникнал в  дървена барака в рибарско селище "Кария", намиращо се на 6 км от Шабла. На сигнала за пожар незабавно е отреагирал екип на РС "ПБЗН", който при сложни метеорологични условия /бурен вятър/ е успял да потуши пожара.



  

  В момента се изясняват причините довели до смъртта на служителя.  Произшествието е посетено от военен следовател. Образувано е сл.дело.
  
  2. На 30.06.2006 г. около 09,30 ч. в с.Батово, общ.Добричка, след проведени активни оперативни и заградителни мероприятия от служители на ОД"Полиция" гр.Добрич е задържан 46 годишен жител на гр.Добрич, с инициали Г.А.
  Около 09,00 ч. в района на КК Албена, при полицейска операция, служители на ОЗ"БОП" и сектор "Икономическа полиция" при ОДП гр.Добрич са направили опит да задържат Г.А., който се е движил в посока на КК Албена с джип марка "БМВ". След като не се е подчинил на подадения със "стоп палка" сигнал да спре, Г.А.  се е насочил с управлявания от него автомобил към трима служители на полицията, които в последния момент успели да се отдръпнат. Правейки резки маневри, преминавайки през зелени площи и удряйки три автомобила /един служебен и 2 частни/ лицето с голяма скорост се насочва към гр. Балчик, но вследствие  на предприетите  незабавни оперативни мероприятия след половин час  е задържан.
  Г.А. е заподозрян в разпространението на контрабандно внесени цигари на територията на КК Албена.
  Работата по изясняването на престъпната дейност на лицето продължава. Задържан е с прокурорско разпореждане за срок от 72 часа. Криминално проявен и осъждан. По случая са образувани две полицейски дознания.
  През изминалите 2   денонощия  на територията обслужвана от ОД "Полиция"-гр. Добрич са регистрирани 10  ПТП .
    
  Поделенията на ОД "ПБЗН"-Добрич,   са  участвали в гасенето на 4 пожара.
 


Сходни връзки

ПРИ ИЗПЪЛНЕНИЕ НА СЛУЖЕБНИЯ СИ ДЪЛГ В ШАБЛА ЗАГИНА ПОЖАРНИКАРЪТ ТОДОР ГЕОРГИЕВ ЕНЧЕВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди