изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:41 EET
МЕДИЕН ФОРУМ СЪБРА ЖУРНАЛИСТИ В РУСАЛКА    
НовиниВ прекрасната атмосфера на ваканционния клуб бяха обсъдени присъствието на културните събития в нашия живот и тяхното отразяване в медиите, проблемите, които журналистите срещат, положителните практики и т.н.

Второто издание на ЗОНА АРТ - медиен форум за изкуство и култура, се проведе във ваканционния клуб "Русалка-Елит". В него участваха журналисти, отразяващи изкуство и култура, от радиостанции, телевизии, вестници, списания и интернет сайтове. Организатори на форума бяха ОРКА студио и ваканционен клуб "Русалка-Елит", с подкрепата на общините Добрич, Каварна, Хасков, Любимец. Мисията и целите на тази инициатива се изразяват в дискутиране и търсене на възможности за преодоляване на трудностите в редица области - присъствието на културни събития в нашия живот, тяхното отразяване в медиите, подпомагане и меценатство, реклама, обмяна на опит, международно сътрудничество. Представителите на различните медии представиха предавания в областта ни изкуството и културата, обсъдиха се новости, проблеми, перспективи.
Още в първия ден на медийния форум се състояха представяне на участващите медии и дискусия на тема "Изкуството в медиите.Медийно изкуство", която бе водена от Бойко Ламбовски. Събитието бе открито от Мария Банева - Международен център по изкуствата "Русалка", и Диана Настева - ОРКА студио Варна. Стана дума за правенето на култура и интерпретирането, за атрактивното представяне на културните събитие, за това доколко изкуството може да бъде местно и какво ще се случи с българското изкуство, когато влезем в Европейския съюз. Чуха се различни мнения, обсъдени бяха проблемите, които отразяващите култура журналисти срещат. Бе повдигнат също въпросът относно стойността на различните културни събития и обществения интерес към тях.
За следобедните часове бе предвиден разговор с художниците Хюсейн Хасан от Ирак и Сюрия Ал Багсами от Кувейт. В програмата за следващия ден също бе включена дискусия, а така също изложение на Ваня Ангелова - представител на отдел "Култура" на община Димитровград.
Форумът ЗОНА АРТ е уникален по рода си и към него има интерес. Дискусионната форма е допълнена от програма за забавления и активна почивка на участниците, както и със запознаване с възможностите за културен туризъм по Северното Черноморие.
 


Сходни връзки

МЕДИЕН ФОРУМ СЪБРА ЖУРНАЛИСТИ В РУСАЛКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди