изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 11:41 EEST
БОЛНИЦАТА ПРИКЛЮЧИ ПОЛУГОДИЕТО БЕЗ ДЪЛГОВЕ    
ЗдравеТова е съобщил изпълнителният директор на "Многопрофилната болница за активно лечение-Добрич" АД д-р Жанина Калинкова на акционерното събрание в петък. На него е отчетена 2005 г. Д-р Красимир Николов е новият член на Съвета на директорите на лечебното заведение


Към 30 юни "Многопрофилната болница за активно лечение-Добрич" АД няма задължения към персонала или доставчици,тя приключва полугодието на 2006 г. с положителен финансов резултат. Това е съобщил изпълнителният й директор д-р Жанина Калинкова на проведеното в петък Общо събрание на акционерите на дружеството. То е рутинно за отчитане на дейността на търговските д0ружества и е протекло по обявения в "Държавен вестник" дневен ред, обясни д-р Калинкова.На него пред представителите на акционерите - държавата и общините от областта е изнесен отчет за дейността на дружеството, както и годишен финансов отчет за 2005 г. Според новите изисквания за лечебните заведения от тази година, е избран  дипломиран експерт-счетоводител. Извършена е промяна в състава на Съвета на директорите на "МБАЛ-Добрич" АД. На мястото на д-р Дженко Русев е избран д-р Красимир Николов, хирург.Другите членове на съвета са д-р Жанина Калинкова и Маша Гаврилова, която представлява държавата.
На заседанието на Общото събрание на болницата е отчетено, че за периода 2003-2005 г. е постигната финансова стабилност на болницата. Тя е завършила 2005 г. без задължения. За периода 2003-2005 г. е съхранен броят на лекуваните пациенти в лечебното заведение - средно около 20 000 души на година. Запазено е и съотношението между тях като представители на различните общини от областта. Около 60-65 на сто продължават да са пациентите от община Добрич, а тези от Крушари и община Добричка са 15 на сто. Останалите 20 пациенти на здравното заведение са от другите общини от областта, като 5-6 на сто са тези от общините Ген. Тошево и Тервел, а болните от крайморските общини са по-малко. Около 1 процент годишно са пациентите на МБАЛ-Добрич, които са чужденци. Те се лекуват основно през летния сезон. За коментирания период е съхранен и обемът на дейностите, извършвани от болницата. Отчита се, че 20-25 на сто от изследванията, които се правят в нея, са диагностични за спешните кабинети. Така се МБАЛ оказва постоянна помощ на спешните кабинети, за която не получава финансиране.
Отчетено още е, че през 2005 г. е реализирана най-успешната като средства и обем инвестиционна програма. За нея болницата е осигурила над 800 000 лева собствени  средства. От тях 600 000 лева са били за ремонти и преустройства, а 200 000 лева - за медицинска техника. В здравното заведение работят около 725 души. От тях 150 лекари, 330 медицински сестри, санитари, технически персонал.
От началото на 2006 г. до момента, въпреки трудностите при новия рамков договор, болницата е инвестирала 125 000 лева. Според д-р Калинкова, добре би било, ако след приключване на първото шестмесечие, лечебното заведение може да си позволи да реализира една добра инвестиционна програма и за следващото полугодие, за да може болницата да приключи и настоящата година с добро самочувствие.     
 


Сходни връзки

БОЛНИЦАТА ПРИКЛЮЧИ ПОЛУГОДИЕТО БЕЗ ДЪЛГОВЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди