изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 06:46 EEST
КОНКУРС ЩЕ ОПРЕДЕЛЯ ПРОУЧВАНЕТО НА ВЯТЪРА В ОБЩИНА ДОБРИЧКА    
Общество
С конкурс ще се определи кой ще използва имот в землището на село Одърци за проучвания на потенциала за вятърни генератори. Това е становището на постоянната комисия по законност, обществен ред и сигурност, приватизация и разпореждане с общинската собственост. То ще бъде внесено на предстоящото заседание на Общинския съвет на община Добричка в четвъртък по повод искането на фирма "Форем Консултинг" да използва имота за изграждане на парк от вятърни електрогенератори.

Местният парламент вече има прието решение от декември миналата година, с което да стартира процедура за изграждането на вятърни генератори.
"Форем Консултинг" е консултант на испанската фирма "Пренеал", която има намерение да разшири дейността си в Централна и Източна Европа в областта на производството на електрическа енергия от възобновяеми енергоизточници. Компанията е водещ производител на ток от вятърни централи в Испания и има намерения доизгражда такива и у нас с минимална инсталирана мощност 50 MW всяка. Стойността на такава централа възлиза на над 50 млн. евро, се казва в предложението, което "Форем Консултинг" са изпратили до община Добричка. В него се посочва още, че в момента проектът е във фаза избор на региони за б бъдещите вятърни електроцентрали. Проучване на консултантската фирма сочи, че община Добричка е сред тези в страната, където изграждането на вятърни централи е реализуемо и икономически изгодно.
 


Сходни връзки

КОНКУРС ЩЕ ОПРЕДЕЛЯ ПРОУЧВАНЕТО НА ВЯТЪРА В ОБЩИНА ДОБРИЧКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди