изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 21:09 EEST
Китай измести Великобритания от четвърта позиция сред световните икономики    
Китай
Китай задмина Великобритания в класацията на най-големите световни икономики и заема четвъртото място според последните проучвания на Световната банка, цитирани от Ройтерс.


От банката допълват, че производството на Китай е достигнало 2,26 трлн. долара през 2005 година, което е с 94 млн. долара (0,004 на сто) повече от това на Великобритания.

Азиатската държава вече беше класирана пред Великобритания през 2005 година по критерия за брутен вътрешен продукт, пресметнат в долари според текущия обменен курс.

Класацията на Световната банка се извършва на базата на брутния национален продукт, пресметнат в американски долари, като е използван методът "Atlas", който изглажда колебанията в обменните курсове чрез средно аритметична величина на базата на тригодишен период.

Брутният национален продукт включва брутния вътрешен продукт, към който се прибавя потокът от приходи като наеми, печалби и заплати, идващи от чужбина.

САЩ, Япония и Германия заемат съответно първите три места в публикуваната на интернет страницата на Световната банка класация. Франция се намира на шесто място пред Италия, Испания, Канада и Индия.
 


Сходни връзки

Китай измести Великобритания от четвърта позиция сред световните икономики | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди