изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 13:28 EEST
ЕЗЕРОТО - ОАЗИС В ЗНОЙНИТЕ ЛЕТНИ ДНИ    
ОбществоЕзерото в парка на Добрич отново е привлекателно място за много добричлии през горещите летни дни. Там отмарят млади и стари.  Деца, а и по-възрастни хора с младежки дух, са привлечени от водните колела. Други търсят хладината на водата.  Някои дори се припичат на слънце, с крака във водата. Районът е от любимите за разходка на младите майки с колички.

Още повече, че в комплекс "Лебед" има прекрасен кът за игра на малчуганите. От място, което през последните години бе порутено и обрасло с буренак, сега езерото в парка е върнато към живот от варненската фирма, закупила ресторант "Лебед". Стана ясно, че има и желаещ, най-вероятно същата фирма, да вземе на 30-годишна концесия езерото и района около него, като се ангажира с тяхната поддръжка. На заседанието си преди седмица Общинският съвет - след продължителни дебати и всевъзможни опити от страна на групата съветници от БСП и гравитиращи около тях, да го саботират, все пак взе решение за тази концесия. Тя предвижда фирмата-концесионер да вложи 666 000 лева за поддържане на езерото и ремонт на алеите и настилките, осветлението и обогатяване на декоративната растителност. Срещу това концесионерът ще може да изгради открити спортни и културно-развлекателни обекти. Оказа се, че и това решение пречи на някои народни избраници от БСП, които решиха да го обжалват в съда. А преди това агитката упорито твърдеше, че кметът Детелина Николова е извършила престъпление, като е сключила договор за почистване на езерото, напълването му с вода и пускането на водни колела.  
Така народните избраници на Добрич от групата на БСП и сие за пореден път доказаха, че за тях важно е не какво може да се направи за по-добрия вид на града, а как той да продължи да се съсипва. Така няма да трябва да променят рефрена за следващите избори, който се превърна в тяхна запазена марка напоследък - как Добрич е град със затихващи функции и всяко друго управление, освен тяхното, може само да го съсипе.  Този път очевидно не уцелиха. Решиха да охулят една от последните придобивки за добричлии, която повече от месец радва млади и стари.

ПРИДОБИВКА ЗА ЦЕЛИЯ ГРАД


Добричлии са доволни, че някой е инвестирал и отново могат да се разхладят край езерото в градския парк. Не ги интересува кой го е ремонтирал и защо. Попитахме няколко отмарящи край водната площ съграждани как ще коментират новия вид на езерото и обвиненията от страна на някои общински съветници срещу кмета Детелина Николова, че е разрешила на новия собственик на ресторант "Лебед" да ремонтира езерото, да го напълни с вода и да пусне водни колела: 


Светла ТОДОРОВА - учител: "Спомням си как езерото през последните години беше пусто. Сега е почистено и определено така ми харесва. Хубаво е, че това е направено. Добре е, че има някой, който да се грижи за него. Не ме интересува кой и защо го прави. Това е излишно. Важно е за езерото да се полагат грижи."
Йордан ДИМИТРОВ - пенсионер: "През последните години се  рушеше всичко, което сме направили по-рано. Същото се случи и с езерото. То беше занемарено. Това, че сега някой го поддържа, е чудесно. Трябва езерото не само да се концесионира, а ако е нужно - да се даде за стопанисване безвъзмездно, дори общината да плаща на фирмата, която ще го поддържа."
Румяна ГАБРОВСКА - по майчинство: "Не виждам какво лошо има в това езерото да е почистено и пълно с вода. Не ме интересува кой го е направил. Това трябваше много отдавна да се случи. Чудесно е, че има къде да се разхожда човек, особено за нас - майките с малки деца.  С удоволствие бих се качила и на водно колело. Сега градският ни парк определено има по-добър вид, много млади майки предпочитат да идват тук на разходка с децата си."
Иван ИВАНОВ - пенсионер: "Щом съм тук - край езерото, значи ми харесва, че е почистено, че има вода. Преди беше запуснато, а сега тук стана хубаво. Има водни колела. Дори е зарибено. Това е добре за града ни, за млади и за стари. Не е важно кой го е направил, защо, кой му е разрешил. Щом някой има пари и иска да ги вложи в това - нека го стори. Живея наблизо и щом имам малко свободно време - идвам тук, край езерото."

 


Сходни връзки

ЕЗЕРОТО - ОАЗИС В ЗНОЙНИТЕ ЛЕТНИ ДНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди